София. Защитата на конкуренцията и на свободната инициатива е немислима

...
София. Защитата на конкуренцията и на свободната инициатива е немислима
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Защитата на конкуренцията и на свободната инициатива е немислима без обединените усилия на ЕС и на всички негови членки

София. Защитата на конкуренцията и на свободната самодейност е немислима без обединените старания на Европейски Съюз и на всички негови страни членки. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към участниците в Европейския ден на конкуренцията, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Форумът, който е проведен от Комисията за защита на конкуренцията, е едно от събитията в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
" Ние показахме, че можем да работим дружно в името на нашите общи цели и както институциите на Европейски Съюз, по този начин и тези на неговите страни членки, реагирахме уверено и предприехме съответни ограничения за противопоставяне на последствията от международната финансова рецесия, която засегна Европа ", означи Цвета Караянчева. " Сега, когато стопанската система на Европейски Съюз е в напредък, ние би трябвало дружно да обсъдим и подготвим правила, които да подсигуряват почтено и заслужено състезание сред предприятията и първокласен надзор за съблюдаване на правилата на лоялната конкуренция през идващите години ", съобщи тя.
Председателят на Народното събрание уточни, че изключително внимание би трябвало да бъде отделено на полемиките за пълномощията на националните органи за защита на конкуренцията, които са призвани да подсигуряват по-висока успеваемост в правоприлагането и за ролята на органите за защита на конкуренцията в бранша енергетика, в който през последните десетилетия се реализира еволюционен преход от монопол към свободен пазар.
Основно изявление в границите на Европейския ден на конкуренцията направи европейският комисар по конкуренцията Маргрете Вестагер. Във форума вземат участие представители на Европейската комисия, на националните органи по конкуренция на страните членки на Европейски Съюз, както и на ведомства от страни, с които Комисията за защита на конкуренцията има дългогодишни връзки на съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР