София. Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе среща със

...
София. Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов проведе среща със
Коментари Харесай

Зам.-министър Красимир Ципов: България е активен и последователен поддръжник на европейската перспектива на страните от Западните Балкани

София. Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов организира среща със заместник-министъра на вътрешните работи на Република Македония Агим Нухиу, в границите на работно посещаване на делегация на Министерството на вътрешните работи на Р Македония у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Визитата се провежда вследствие на срещата на управленията на вътрешните министерства на страните от Западните Балкани, извършена в София на 12 април т.г. по самодейност на министър Радев за разискване съдействието за осъществяване на Стратегията на Европейска комисия за Западните Балкани и Плана за деяние към нея.
Заместник-министър Ципов акцентира, че „ България е деен и пореден покровител на европейската вероятност на страните от Западните Балкани - главен приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това е най-хубавият инструмент за гарантиране на непоклатимост, сигурност и разцвет в района. “ Той изрази задоволство от активизирането на контактите на управително и оперативно равнище и удостовери готовността на българската страна да развива намерено и резултатно съдействие във всички сфери от съвместен интерес в региона на вътрешните работи. Отбеляза, че сред двете страни няма открити въпроси в региона на вътрешните работи и акцентира положителното съдействие в границите на разнообразни районни начинания – SELEC, PCC SEE (Конвенция на полицейското съдействие в Югоизточна Европа), Асоциация на полицейските шефове от Югоизточна Европа SEPCA, уголемен формат на Залцбургския конгрес.
Македонският заместник-министър Агим Нухиу благодари за гостоприемството на българската страна и за готовността й да показа своя опит по значими за македонското Министерство на вътрешните работи тематики, сред които битката с тероризма и противодействието на корупцията.
В края на срещата бе декларирана взаимна подготвеност за продължаването на дейните контакти на политическо и професионално равнище за подсилване на съдействието в региона на вътрешните работи както на двустранно равнище, по този начин и в границите на разнообразни районни формати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР