София. Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов

...
София. Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов обсъди с АИКБ и CEEP предизвикателствата на пазара на труда в България

София. Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов разиска с основния секретар на Европейския център на работодателите и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес (СЕЕР) - Валерия Ронцити, и ръководителят на Асоциация на индустриалния капитал в България - Васил Велев, дефицита на фрагменти в основни за България браншове и оферти за съответни ограничения за разрешаване на този проблем. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
По време на срещата бяха разисквани решения в кратковременен проект, чрез импорт на работни мощ от страни отвън Европейски Съюз – предпочитано такива, в които има огромна българска диаспора, и чрез квалифициране на безработни и неактивни лица. В дълготраен проект е нужна промяна във финансирането на висшето обучение, прецизиране на проект – приема във висшите учебни заведения, систематична работа със завършващите възпитаници и техните фамилии с оглед съответна професионална ориентировка.
Главният секретар на CEEP поддържа предложенията и ограниченията за трудова миграция, които АИКБ и другите национално показани работодателски организации са подготвили.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР