София. Зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и

...
София. Зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният прокурор на РСМ Любомир Йовески проведоха работно съвещание във връзка с тежкия инцидент на АМ „Струма“

София. Зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов и основният прокурор на Република Северна Македония (РСМ) Любомир Йовески организираха таботно заседание на мястото на тежкия случай с рейс на автомагистрала (АМ) „ Струма “. В него участваха представителят на основния прокурор Сийка Милева и ръководителят на Прокуратурата за битка с проведената престъпност в Северна Македония Вилма Русковска. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България .

Борислав Сарафов съобщи, че в границите на работното заседание са били конкретизирани всички линии на интернационалното право съдействие по отношение на следствието на пътнотранспортното произшествие. Процесуално-следствените дейности не престават, като все още са разпитани двама от седемте настанени за лекуване в УМБАЛСМ „ Пирогов “ потърпевши, които са в положение да дават показания. Паралелно с това текат и разпити на очевидци на тежкия случай. Предстои да бъдат осъществени сложни съдебно-медицинска и автотехническа експертизи.

На базата на дългогодишното чудесно съдействие с българската прокуратура, основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески изрази увереността си, че ще се организира задълбочено и професионално следствие, с цел да се стигне до обективната истина. Той и ръководителят на Прокуратурата за битка с проведената престъпност в Северна Македония Вилма Русковска увериха българските си сътрудници, че ще получат цялата документи, нужна за следствието в България.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева акцентира, че прокуратурата ще постави оптимални старания да организира бързо, дейно и обективно следствие, с цел да обясни аргументите за тежкия пътен случай. Тя изрече от името на основния прокурор Иван Гешев и прокуратурата съболезнования и състрадание към околните на жертвите.
Прокурор Милева посочи, че досъдебното произвеждане ще се води на територията на Република България, като няма да има редом следствие в Република Северна Македония. Разследването е предоставено на екип от следователи от Национална следствена служба, които са най-опитните ни сътрудници в разкриването на този жанр закононарушения, увери тя.

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, ръководителят на Прокуратурата за битка с проведената престъпност в Северна Македония Вилма Русковска и представителят на основния прокурор Сийка Милева посетиха дружно потърпевшите, настанени за лекуване в УМБАЛСМ „ Пирогов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР