София. За проблема с нарастващата агресия сред учениците разговаря вицепрезидентът

...
София. За проблема с нарастващата агресия сред учениците разговаря вицепрезидентът
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря за агресията в училище със своята победителка от инициативата „Посланик за един ден“

София. За казуса с възходящата експанзия измежду учениците беседва вицепрезидентът Илияна Йотова с Моника Митова – победител в самодейността „ Посланик за един ден “ на „ Дондуков “ 2. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Моника е ученичка в 11-и клас в Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “, Благоевград. Мечтае да стане посланик. Инициативата „ Посланик за един ден “ се организира от посолството на Англия в България. Поводът за нея е Международният ден на дамата 8 март. Победителките – на възраст от 15 до 19 години, са селектирани след конкурс с есе на тематика „ Как бих употребила силата си на персона, с цел да трансформира света “. Тази година вицепрезидентът Илияна Йотова се включи в самодейността, като избра своя победителка. Потъпкването на съществени човешки права бе съществена тематика на диалога сред вицепрезидента и Моника. Те разискаха аргументите за експанзията и издевателството в учебно заведение, както и вероятните способи за тяхното превъзмогване. Двете акцентираха фамилната среда като един от най-важните фактори за възпитаване в добродетели. В есето си Моника споделя, че би употребила въздействието си на дипломат, с цел да провежда начинания в учебните заведения в България, които да учат на морални полезности, да дават необятно знание за света.
Заедно с екипа на вицепрезидента Моника организира среща с възпитаници от Обединено учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, село Априлово, община Горна Малина. Директорът Павлина Стоименова показа опита си с проблемите, свързани с обгръщането на децата от малцинствата в просветителната система. Заедно със обществен служащ и посредник всяка заран учителите събират тези възпитаници от домовете им, с цел да дойдат на учебно заведение. Необходима е доста работа с родителите, които да бъдат уверени в нуждата децата им да посещават учебно заведение.
Чрез игри, фотоси и видеоклипове Моника изпрати своите послания към учениците, най-вече от начален стадий – за това какъв брой са значими образованието, учението и многото познания, за приемливост към всички, без значение от техния етнос, вяра, възраст, пол, обществено състояние, за неотстъпчивост към експанзията сред хората и издевателството в учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР