София. Ясен и ярък е аргументът за изграждане на ядрената

...
София. Ясен и ярък е аргументът за изграждане на ядрената
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Днес наличието на „Белене“ е от огромна необходимост и всеки, който се противопоставя на това, извършва престъпление

София. Ясен и ослепителен е аргументът за създаване на нуклеарната централа в Белене, съобщи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков по време на конференция. Това оповестиха от пресцентъра на партията . Пред медиите той изложи точните ценови стойности на тока от другите индустриални източници - АЕЦ „ Козлодуй “ - 55 лева MWh; Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2 “ - 270,70 лева MWh; Водноелектрическите централи, чийто притежател е НЕК – 83,5 лева MWh; Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 1 “ – 334 лева MWh; Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 3 “ – 266,11 лева MWh; Топлофикациите, които създават елетроенергия и които вземат участие в пазара – 477,96 лева MWh; ВЕИ под 500 kW – 337,70 лева MWh; Петков акцентира, че цената на АЕЦ „ Козлодуй “ на мегават е в пъти по-ниска, като се изключи ВЕЦ-овете, притежател на НЕК.

Петков напомни отдавнашната позиция на АБВ за създаване на АЕЦ „ Белене “. Той акцентира, че в актуалните условия с цените на тока, съществуването на втора нуклеарна централа е от голяма нужда и съобщи, че всеки, който се опълчва на това, прави закононарушение към българските жители и на българската промишленост.
„ И този, който приказва за нови мощности в „ Козлодуй “, би трябвало да е наясно какво закононарушение прави към българския народ и стопанска система и на какво обрича България “, посочи водачът на Политическа партия АБВ.

Румен Петков дефинира като нелепост изказванията, че „ Булгаргаз “ продава на външни пазари.
„ Булгаргаз “ няма по какъв начин да продава в Румъния. И това е проблем. Това значи, че управлението на „ Булгаргаз “ обслужва противонародни ползи и които са срещу българската стопанска система. Защото фактът, че „ Булгаргаз “ няма лиценз да продава в Румъния, да купува и продава в Гърция, значи или несръчност, или обслужване на непознати ползи. Защото „ Булгаргаз “ в този момент продават на българска виртуална комерсиална точка. И този министър на енергетиката вместо да се чуди какво има или няма в Чирен, от кое място продаваме, от кого купуваме, доста елементарно може да ревизира на кого „ Булгаргаз “ е продавала на тази българска виртуална комерсиална точка. И ще се види, че на 11 август „ Булгаргаз “ разгласи едно решение, с което си развързва ръцете за непрозрачни покупко-продажби. Това, че ръководителите на „ Булгаргаз “, на „ Булгартрансгаз “, на Ай Си Джи Би не престават да заемат местата си, приказва единствено за едно – че и за този министър на енергетиката тези корупционни практики, които удрят интереса на страната, са възприемчиви “, акцентира той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР