София. Всяка година на 30 ноември Православната църква прославя Свети

...
София. Всяка година на 30 ноември Православната църква прославя Свети
Коментари Харесай

Архиерейска света литургия ще бъде отслужена в столичния храм Св. Андрей

София. Всяка година на 30 ноември Православната черква популяризира Свети деятел Андрей Първозвани – Андреевден. По този мотив в храма, отдаден на първозвания деятел " Св. Андрей " на столичната улица " Опълченска ", сутринта на празника, от 9.00 часа, ще бъде отслужена архиерейска света Литургия, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, тя ще бъде управлявана от Негово преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп - викарий на Софийския митрополит.

По време на празничната работа православните християни ще могат да се поклонят на частицата от мощите на Св. Андрей Първозвани, която се съхранява в храма.

Храм-паметник " Св. деятел Андрей Първозваний " - София е издигнат през 1926 година в памет и възхвала на българските опълченци, починали за свободата на България. Той е освен единственият в България храм, носещ името на първозвания Христов деятел, само че е и единственият, който е отдаден на героичните български бойци, взели участие в Руско-турската освободителна война, Сръбско-българската война и Македоно-одринското опълчение. Затова и ежедневно се загатват на богослуженията в храма. Никола ПЕТКОВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР