София. Всеки, който е пристъпил антикорупционния режим, ще понесе своята

...
София. Всеки, който е пристъпил антикорупционния режим, ще понесе своята
Коментари Харесай

Николай Николов: Всеки, който е пристъпил антикорупционния режим, ще понесе своята отговорност с пълната строгост на закона – ролята ми ще е на пръв сред равни

София. Всеки, който е пристъпил антикорупционния режим, ще понесе своята отговорност с цялостната суровост на закона. Това сподели претендентът за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, повдигнат от Българска социалистическа партия, Николай Иванов Николов по време на чуването си в Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Концепцията дава визия за органа и го концентрира като самостоятелен. Ориентиран е към предварителната защита на корупцията. Познавам добре публичните връзки, наясно съм с детайлностите в закона. За мен най-важното в областта на битката с корупцията е превантивна, социална и институционална среда, която да запушва всички канали за корупцията. Има комбиниране на доста богат професионален опит – към 12 години. Публично е известно, е че съм последовател на предварителната защита на корупцията бих желал страната да изпреварва събитията. Бих желал да заявявам, че всеки, който е пристъпил антикоурпционния режим, моето желание е да понесе своята отговорност с цялостната суровост на закона “, съобщи Николов и акцентира, че вижда своята роля като пръв измежду равни. „ Ще не отстъпвам до последно правото да имам независимо мнение. Трябва да се изпипа всеки подробност и да се съблюдават периодите ", сподели още Николай Николов.
Депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков показа кандидатурата на Николай Иванов и уточни, че теоретичната му подготовка е впечатляваща. „ Д-р Николов е създател на единствената цялостна монография по тематиката. Неговата кариера е съсредоточена в комисии от вида на тази, която сътворяваме. Николов не е дал нито сянка на подозрение по отношение на своята честност. Това е значимо предвид на необятните пълномощия на новия орган. Кариерата му се е развивала поредно, разумно “, сподели още Зарков. По думите му трите учредения, заради които ПГ на " Българска социалистическа партия за България " се е спряла на кандидатурата му, са точно съчетанието на теоретически знания, на практика опит и гаранциите за самостоятелност и честност, които той е давал в кариерата си до в този момент.
Предложеният от Българска социалистическа партия Николай Иванов Николов е лекар по право с дисертация, обвързвана с установяването на имущество, добито от незаконна активност. От 2011 до януари 2018 година е член на Комисията за определяне и попречване на спор на ползи, а от 2013 година - неин ръководител. Автор е на над 40 научни изявления, близо 15 години е посветил на работа в региона на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР