София. Влаковете за новите метростанции са енергийно ефективни и не

...
София. Влаковете за новите метростанции са енергийно ефективни и не
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Влаковете за новите метростанции са енергийно ефективни и не изискват управление от машинист

София. Влаковете за новите метростанции са енергийно ефикасни и не изискват ръководство от ватман. Има доста съвременен дизайн и всички улеснения за пасажерите, които ще употребяват метрото. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира новоизграждащото се хранилище на " Метрополитен ", съобщи кореспондент на Агенция Фокус.
По думите ѝ към този момент е дошъл първият трен от 20-те в София, а идващият понеделник на 16 юли следва да пристигна вторият трен и на 2 август третият. „ Влаковете са доста съвременни, знаете, че имат алтернатива за ръководство без ватман, само че несъмнено, в този момент ще стартира образование на машинистите, изцяло автоматизирано “, уточни Фандъкова. Тя посочи, че компанията „ Сименс “ е спечелила поръчката и е почнала производството. По думите ѝ дейностите тук са изпълнени над 75% и над 3 км от тунелите към този момент са прокопани.
„ Срокът на първия стадий от ремонта е есента на идната година, когато се чакат и първите пасажери на третата линия на метрото. Вторият стадий, 4 км, които се построяват по Околовръстния път, би трябвало да са подготвени до при започване на 2020 година “, разяснява кметът. Фандъкова посочи, че ул. “Житница “ е мощно амортизирана и ще бъде напълно изменена още идващото лято. По думите ѝ Столична община дружно с общински бюджет ще се присъединила за изцяло поправяне на улицата и метрото. Кметът добави още, че планът на метрото се извършва с голямата поддръжка на Европейската комисия, с европейско финансиране и софийското метро постоянно се дава за образец.
Фандъкова благодари за съдействието на министъра на превоза Ивайло Московски, на премиера Бойко Борисов и държавното управление за съдействието по построяването на третата линия на метрото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР