София. В София, като дигитален град, са ангажирани повече от

...
София. В София, като дигитален град, са ангажирани повече от
Коментари Харесай

Кметът Йорданка Фандъкова: В София, като дигитален град, са ангажирани повече от 40 хил. работещи в ИТ сектора, именно за това ни е необходима киберсигурност

София. В София, като цифров град, са ангажирани повече от 40 хиляди работещи в ИТ бранша, точно за това ни е нужна киберсигурност. Това сподели кметът на София и ръководител на Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “ Йорданка Фандъкова по време на конференция на тематика „ Киберсигурността в Европейския съюз: способи да отговорим на все по-нарастващите закани “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Целта на тези срещи е в полемики и в спор да формираме политики, с цел да създадем живота на хората по-сигурен “, съобщи кметът на София. Тя акцентира, че цифровата промяна е трансформирала метода, по който хората поддържат връзка, търсят информация, получават услуги, учат и работят и живеят. „ Много браншове са подложени на тези бързи софтуерни промени и са нужни цифрови умения на съвсем всички работни позиции. Дигиталните умения, обаче, изискват и превъзмогване на рисковете. Сериозният проблем, който е пред нас, забързани в напъните да придобием, да научим повече хора, с цел да могат да се оправят с провокациите на цифровата епоха е да не пропуснем рисковете, за които от ден на ден разясняваме “, уточни Йорданка Фандъкова.
„ В София, като цифров град, са ангажирани повече от 40 хиляди работещи в ИТ бранша. Това е град, който поддържа и развива нововъведенията, за това не може да остане отвън тази тематика. Интересуваме се от непознатия опит и от мнението на нашите специалисти и сме отворени да получим експертиза по киберсигурост в другите браншове “, сподели още тя.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР