София. В Окръжния съд в Пловдив продължава делото срещу 23-годишния

...
София. В Окръжния съд в Пловдив продължава делото срещу 23-годишния
Коментари Харесай

Продължава делото срещу дрогирания младеж, убил таксиметров шофьор на моста на Адата в Пловдив

София. В Окръжния съд в Пловдив продължава делото против 23-годишния лидер на БМВ-то, лишило живота на таксиметров водач през месец август на 2019 година в Пловдив, съобщи кореспондент на  Радио " Фокус " - Пловдив . Трагичният случай стана на моста на " Адата " сред 3 и 4 часа през нощта. На място почина 60-годишен лидер на такси, откакто водачът на БМВ-то, който е бил пийнал и дрогиран, не спрял на " Стоп ". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал " Столипиново ". Във съдбовната нощ, обаче в колата са били двама – обвиненият Александър и неговият другар Щерьо Атанасов, също на 23 години, негов родственик, който живее в Германия. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

Според обвинителния акт Димитров, Щерьо Атанасов и техни другари били на годеж в " Столипиново ", където използвали огромно количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. 

Подсъдимият Димитров предложил да идат с колата на бар, само че единствено Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал съответен от изпития алкохол, той отстъпил ръководството на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска брошура.

На днешното съвещание продължиха разпитите на очевидци на случая. Адвокатите на подсъдимия – татко и наследник Давчеви за следващ път пробват да потвърдят, че не Александър е управлявал автомобила-убиец.

Защитниците нападнаха свидетелските показания на служителя на реда, който е посетил местопроизшествието и здравното лице, което е прегледало Александър същата нощ. " От Спешна помощ споделиха, че той точно е карал, защото контузията му по ръката е може би от кормилото, тъй наречените шофьорска контузия, по тази причина взехме решение, че той е управлявал автомобила “, сподели служителят на реда - очевидец от 6 районно управление (на МВР). Преди това обаче той изясни пред съда, че Щерьо бил споделил, че е карал той, само че всички останали очевидци на случая показали другото момче – т.е. Александър.

Полицаят сподели още, че на мястото на случая са се събрали доста хора от " Столипиново ", които си говорели най-вече на турски, някои от тях даже говорили и с двете аварирали  момчета. " Ние сме двама и не можем да спрем диалозите сред тях, а и не разбирах какво тъкмо си приказват “, сподели служителят на реда.

Лекарката – очевидец, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото пък изясни пред съда, че водачът е бил посочен от органите на реда. Другият юноша се показал за негов брат, само че той говорел най-вече на немски. Между тях си контактували на турски. Но споделил и няколко български фрази. А те били:  " Няма да подписваш нищо, няма да вървиш на никое място, аз ще ти намеря положителни юристи “.

Така Александър, който в този момент е обвиняем, не подписал никакви документи и отказал болнично лекуване и рентгенова снимка, които му били препоръчани от лекарката, макар, че нямал забележима контузия по ръката.

Адвокатите се захванаха за термина " шофьорска контузия “ и попитаха съществува ли такава подредба в Закона. Те попитаха още лекарката дали има право да прави насилствен обзор, в случай че пациентът отхвърля. " В положение на стрес всеки би трябвало да бъде прегледан. Но в случай че той е в схващане, не е задължен да се съгласява на обзор. Не е насилван, не си припомням да е имал и недоволства “, оплете се лекарката.

Също през днешния ден, по време на разпитите на друга свидетелка, която има магазин в региона на злополуката, стана ясно, че мъж и жена, на по към 25 години, са посетили магазина ден след злополуката и са поискали учтиво да вземат записите от камерите. Магазинерката се съгласила да ги даде, само че в следствие схванала, че те са с един час обратно. Така действителните записи от злополуката взели служителите на реда, които също пристигнали по-късно да ги изискат.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР