София. В навечерието на най-всеобхватното статистическо изследване Националният статистически институт

...
София. В навечерието на най-всеобхватното статистическо изследване Националният статистически институт
Коментари Харесай

Някои от най-интересните и ключови данни от всички преброявания в страната ще бъдат представени в изложба на Моста на влюбените при НДК

София. В навечерието на най-всеобхватното статистическо проучване Националният статистически институт (НСИ) и Столична община в партньорство с Държавна организация „ Архиви “ провеждат галерия, която ще показа някои от най-интересните и основни данни от всички преброявания в страната. Това оповестиха от пресцентъра на Национален статистически институт . Жителите и гостите на столицата ще могат да прегледат постерите от през днешния ден до 6 септември на Моста на влюбените при Националния замък на културата (НДК).

По 30 пана на български и британски език разкриват голямото благосъстояние от демографски и социално-икономически данни, които българската статистика е събрала по време на преброяванията. Колко е популацията на България, какъв брой са мъжете и дамите, какъв е броят на семействата, в какви жилища и при какви условия живеят българите, какви са специалностите, просветителното равнище и икономическата им интензивност, какъв брой са столетниците в България - за тези и още доста други показателни за обществото ни обстоятелства от 1880 година до през днешния ден описват инфографиките, с които Националният статистически институт ще запознае жителите. За визуализацията на данните са употребявани модерни графични и художествени средства, които показват информацията по наличен и автентичен метод.

Всеки българин, живял през XIX, XX и XXI век е част от историята на преброяванията. Обобщената информация е допринасяла за създаването на управнически политики и вземането на решения от държавните и локалните управляващи, подпомагала е академичната общественост в анализите и прогнозите за развиването на страната, насочвала е неправителствения бранш в гражданските му начинания, представяла ни е като страна пред интернационалната общественост.

През миналия повече от век преброяванията са измервали най-точно измененията в живота на българите и тяхното богатство. Затова и през днешния ден присъединяване на жителите в 18-ото броене на популацията и жилищния фонд, което ще се организира от 7 септември до 3 октомври 2021 година, е отговорност на всеки от нас. Затова и слоганът на идното броене е „ Включи се, тъй като си значим! “

Официалното разкриване ще бъде в 17.00 часа.
„ Заповядайте на изложбата и участвайте в Преброяване 2021! “, приканват от Национален статистически институт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР