София. В инициативата Три морета“ вече участва и изпълнителната власт

...
София. В инициативата Три морета“ вече участва и изпълнителната власт
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: За първи в инициативата „Три морета“ участва активно и изпълнителната власт

София. В самодейността „ Три морета “ към този момент взе участие и изпълнителната власт в лицето на министърът на нововъведенията. Това сподели Цветан Цветанов , ръководителят на Управителния съвет на Евроатлантическия център за сигурност, който бе и хазаин на конференцията под надпис „ Иновации и енергийна сигурност ”. В предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ някогашния вицепремиер изясни, че в този момент по време на война повече от всеки път разбираме нуждата от съгласуваност, а триморието ще обезпечи самостоятелност от Путин. Той уточни, че самодейността „ Три морета “ дава опция за цифрова, транспортна и газова съгласуваност на 12 страни от Прибалтика, Адриатика и Черно море.

„ И това, което през днешния ден имаме като смяна на геополитическата обстановка в Европа и света, виждаме, че експанзията на Русия по отношение на Украйна извежда на напред във времето нуждата от по-бързото инспектиране на всички тези вероятни планове, които са за цифрова, транспортна и газова съгласуваност. “

Цветанов акцентира, че към този момент в самодейността взе участие интензивно и изпълнителната власт.

„ Защото българското държавно управление единствено преди няколко дни дефинира националния координатор за самодейността „ Три морета “, това е министърът на нововъведенията господин Лорер. И тук би трябвало да кажем, че за първи път ще има и присъединяване във форума, с изключение на на хората от бизнеса, благоприятни условия за публично-частно партньорство, само че забележете, към този момент се включва и парламентарно измерение, тъй като знаем, че в някои от обстановките може би ще се постановат и законодателни промени на национално равнище, с цел да могат да се осъществят тези начинания и планове “, изясни той.

По мотив неуредиците в държавното управление от последните два дни Цветанов не може да си показа по какъв начин ще наподобява страната ни след 10 дни, когато стартира Латвийското председателство и дали ще имаме министър, който ще съставлява изпълнителната власт, и дали ще имаме и парламентарно наличие, с цел да може в действителност да се чува мощният глас на България.

Цоня Събчева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР