София. УМБАЛСМ Н. И. Пирогов получи голямо дарение благодарение на

...
София. УМБАЛСМ Н. И. Пирогов получи голямо дарение благодарение на
Коментари Харесай

УМБАЛСМ Н. И. Пирогов получи голямо дарение благодарение на принцеса Tеофана Аладжова фон Саксен

София. УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " получи огромно подаяние с помощта на принцеса Tеофана Аладжова декор Саксен. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение .
Електрически болнични кревати, проходилки и медициснки помощни средства втора ръка ще подкрепят лечебния и болничен престой на пациентите на незабавната болница. Те идват в " Пирогов " като подаяние от Германия. Това се случва с помощта на дама с огромно сърце, която милее за България и българите - принцеса Теофана декор Саксен.
Официално дарението одобри зам.-изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. доктор Николай Габровски. Той благодари на българите от чужбина, които и да са те и където и да са те, че се сещат за родината си и оказват помощ както могат.колегия на
доктор Асен Меджидиев акцентира, че освен като завеждащ отделението по УНГ на " Пирогов ", само че и като ръководител на Столичната Лекарска на БЛС, сервира благодарности за дарението и се надява, че и други лечебни заведения в София ще могат да се възползват от щедростта и да получат нови кревати и медицински помощни средства.
Tеофана Аладжова декор Саксен e саксонска принцеса от български генезис. Родена е през 1949 година в България.
Баща ѝ – Петър Аладжов е бил шеф на Българска комерсиална банка.
Саксонската принцеса с български корени се занимава с филантропична и благотворителна активност от няколко десетилетия. Благодарение на нейните старания досега в България са доставени над 3000 болнични кревати и медицински помощни средства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР