София. Уеб порталът София във фокуса на военната история“ може

...
София. Уеб порталът София във фокуса на военната история“ може
Коментари Харесай

Диана Костова, НВИМ: Уеб порталът „София във фокуса на военната история“ може да ни разведе из улиците на София и през почивните празнични

София. Уеб порталът „ София във фокуса на военната история “ може да ни разведе из улиците на София и през почивните празнични. Това сподели Диана Костова, шеф на дирекция „ Музеен маркетинг, връзки с обществеността и интернационална активност “ в Националния военноисторически музей в дневният блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . Уеб порталът беше самодейност, която ангажира огромна част от напъните на нашия екип през към момента настоящата година. По димите й порталът в действителност се състои от 3 съществени равнища на информация, които могат да бъдат употребени освен от посетителите ни, само че от всички с интерес към военната история. „ Всеки консуматор на този самобитен гид може да избере съответен маршрут, който да следва, или пък да обходи всички според от това с какво време разполага. Ползващите този уеб портал могат да научат повече за това кои здания са били разрушени, по какъв начин са изглеждали преди бомбардировките, по какъв начин са изглеждали по време на бомбардировките, директно след тях, по какъв метод наподобяват през днешния ден. Имаме секция, в която може да се научи повече за бежанските квартали, секция, която наблюдава къде се намират военните монументи. Наистина сме се пробвали да обединим на едно място всичката информация, обвързвана с военната история на нашия град “, изясни тя.
Диана Костова добави, че има обособена част от портала, която е отдадена напълно на децата. В нея от музея са се пробвали да опишат военната история на София по понятен от тях метод с поредност от книги, представяща приключенията на Жоро и Вики в остаряла София.
Милослава АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР