София. Турските туристи пътували у нас през миналата година са

...
София. Турските туристи пътували у нас през миналата година са
Коментари Харесай

С обща реклама на фолклора и храната си България и Турция ще привличат туристи от далечни дестинации

София. Турските туристи пътували у нас през предходната година са нарастнали с 12.5%, достигайки повече от 636 хиляди Така пазар Турция се подрежда на 4-то място измежду водещите страни за входящ туризъм у нас. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нюман Куртулмуш, министър на културата и туризма на Турция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Министърът сподели още, че южната ни съседка е измежду главните желани дестинации за пътувания на българи зад граница, които през предходната година нарастват със 7.6%.
Министър Ангелкова показа пред госта разработваните сега винено-кулинарни и СПА направления и плановете в цифровата сфера, като съдействието с Вайбър и основаването на Chat Extension, който дава опция за непосредствено шерване на туристически обекти.
" Туризмът е основен бранш и за усилване на районното съдействие ", съобщи министър Ангелкова. Тя добави, че България работи със своите сътрудници от Югоизточна Европа и Западните Балкани за основаване на общи артикули в региона на културния, историческия, морски, уелнес, селски, екологичен и набожен туризъм. " Важно място измежду тях е точно Турция, с която работим дружно и в работната група на ОЧИС по въпросите на туризма ", сподели още министърът. Тя разясни, че престои да се организира среща на министрите с сектор туризъм на страните членки на ОЧИС и предложения своя сътрудник на плануваното събитие.
Пример за положителното партньорство сред България и Турция е и основаната работната група сред страните. Символичен старт на активността ѝ се дава точно с днешната среща сред министрите Ангелкова и Куртулмуш. Целта ѝ е да приготви общи планове за реклама на турския и българския фолклор, традиции, кухня и други. С тях страните ще притеглят повече туристи, като главен фокус ще са далечни пазари, като Китай, Индия и Съединени американски щати.
Планират се и образуване на Дни на България в Турция, както и Дни на Турция в България. " Подготвяме маркетингова промоционална акция за турския пазар ", съобщи министър Ангелкова. Тя изясни, че специфични целеви групи ще бъдат освен туроператори и организации, само че и крайни консуматори, да вземем за пример фамилии с деца. " От извънредно значение за нас е в България да бъдат провлечени повече турски туристи през зимата ", разяснява още министър Ангелкова.
Министър Куртулмуш поздрави министър Ангелкова за поредната работа и напъните за напредъка на туризма в България. Той съобщи подготвеност за съдействие при бъдещите общи планове, които ще допринесат за развиването на бранша както в двете страни, по този начин и в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР