София. ЦИК показа образец на бюлетината за редовните парламентарни избори

...
София. ЦИК показа образец на бюлетината за редовните парламентарни избори
Коментари Харесай

ЦИК показа образец на бюлетината за редовните парламентарни изобри на 4 април

София. ЦИК сподели пример на бюлетината за постоянните парламентарни избори на 4 април, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .Говорителят на ЦИК Димитър Димитров сподели пример на бюлетината за 15-ти Многомандатен изборен регион Плевен, а другият представител на ЦИК Таня Цанева - кочанът с бюлетината за гласоподаване в чужбина.

Димитър Димитров изясни, че бюлетината е дълга към 60 см. " Броят на кръгчетата зависи от броя на претендентите, което зависи от размера на многомандатния изборен регион. Те могат да бъдат оптимално 36 ", сподели още Димитров.

Таня Цанева изясни, че в кочана са показани бюлетини за секциите в чужбина. " Както виждате, че тук няма кръгчета за отбелязване на преференции, защото в чужбина не се гласоподава с преференции, а единствено за записаните партии и обединения и там, където има предприемчив комитет ", сподели още Таня Цанева.

Тя разгласи още, че ЦИК ще излезе със особено решение за целесъобразния метод за прегъване на бюлетината. " Вероятно той ще бъде както нормално. След като се откъсне от кочана, горният откъслек е перфориран, остава на кочана и би трябвало да се сгъне по този начин, че да може да се запазят двата номера на бюлетината и отрязъка, който виждате, който е перфориран да се откъсне и се слага в кутия. Вероятно ще бъдат напътствията за второ прегъване, само че както и да бъде сгъването би трябвало да бъде по този начин, че да могат двата печата да се виждат и да има сложени два печата другояче бюлетината ще бъде невалидна за жалост ", съобщи още Таня Цанева.

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР