София. Трагедиите са общи, създадена е координация на всички нива

...
София. Трагедиите са общи, създадена е координация на всички нива
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: Трагедиите са общи, създадена е координация на всички нива между двете държави

София. Трагедиите са общи, основана е съгласуваност на всички равнища сред двете страни. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министър-председателят Стефан Янев след среща с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Днес е необикновен ден. Ден, който е белязан за българския народ с две съществени нещастия. Да стартираме от случая от предходната вечер във варненското село Рояк, където починаха български жители в Дома за подкрепяне на възрастни хора. Това е една покруса, която се проверява и сега. Конкретика не мисля, че е належащо да разясняваме сега, откакто проверяващите органи трябв пъкъла свършат своята работа “, съобщи Янев.

„ За страдание в границите на по-малко от 7-8 часа, нова покруса беляза тази нощ. Инцидент с пътнически рейс, регистриран в РСМ, с жители от Северна Македония и други народности и с над 40 починали. Трагедиите са общи. Те са това, което ни допира, прави ни хора и съпричастни, без значение каква е народност са починалите. Единствено, което можем да създадем, че да изразим нашата съпричастност с околните на починалите, да изразим нашите съболезнования “, сподели още той.

„ Българската страна във всичките ѝ органи, имащи отношение както към сигурността, преодоляването на бедствията, по този начин и във връзка с следствието на такива произшествия, работи бързо и е на място и сега. Както продължава следствието на случая на Автомагистрала „ Струма “, по този начин и вицепремиертът Гълъб Донев пътува към община Дългопол, с цел да се преценяват възмопжноастите за в допълнение подкрепяне на оживелите от този дом за възрастни хора. По същия метод оживелите от авариралия рейс от Автомагистрала „ Струма “ са настанени в „ Пирогов “, съобщи Янев.

„ Премиерът Заев имаше опция да ги посети. Аз също се срещнах се с тези хора. Общото умозаключение на медиците е, че контузиите са релативно леки. За психическите им контузии е рано да се приказва. Да се надявам, че до един – два дни положението им ще разреши да се транспортират до местата, където те желаят и техните близки ги чакат. В съгласуваност сме с премиера Заев от ранните часове тази заран. Българските управляващи и управляващите на РСМ имат съгласуваност с министрите и органите, които правят следствието. Създадена е съгласуваност на всички равнища сред двете страни. Надяваме се от следствието да научим тези поучения и уроци, които ще ни предпазят от допускането на сходни произшествия в бъдещето “, добави министър председателят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР