София. Световното Движение за мир получи подкрепата на представители на

...
София. Световното Движение за мир получи подкрепата на представители на
Коментари Харесай

Световното Движение за мир получи подкрепата на представители на дипломатическия корпус у нас

София. Световното Движение за мир получи поддръжката на представители на дипломатическия корпус у нас по време на формалното си показване в София. Посланиците на редица страни предложиха съдействие в областта на реализиране и предпазване на мира. В рамките на събитието ръководител на Инициативния комитет на Световното Движение за мир Пламена Заячка акцентира, че единственият път за решение на проблемите в интернационалните връзки е разговорът, основан на взаимно почитание, равнопоставеност и обективност. Тя благодари на представителите на дипломатическите задачи у нас за поддръжката, тъй като това е международна, обща, универсална и надполитическа идея. „ Времето за неутралитет мина и по тази причина група интелектуалци и жители подехме самодейност и стартирахме Движение за мир. Нашата задача, нашите полезности са доста елементарни - не на възходящата милитаризация, не нападанията в прорез с интернационалното право и Организация на обединените нации, невмешателство във вътрешните работи на суверенна страна и нейната териториална целокупност “, съобщи тя. Заячка уточни, че прекратяването на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват е връщане към Студената война, а огромният пострадал от това ще бъде преди всичко Европа. „ Времето за неутралитет мина и по тази причина група интелектуалци и жители подехме самодейност и стартирахме Движение за мир. Нашата задача, нашите полезности са доста елементарни - не на възходящата милитаризация, не нападанията в прорез с интернационалното право и Организация на обединените нации, невмешателство във вътрешните работи на суверенна страна и нейната териториална целокупност. Свидетели сме на утежняване на интернационалната конюнктура, където интернационалното право и суверенитетът на страните се нарушават и се излиза от основополагащи контракти за сигурността на Европа и света. Свидетели сме на интернационалните дейности като налагане на наказания, които не носят нищо потребно, в противен случай водят до ерозия на средата “, разяснява Заячка.
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков уточни, че наличието на събитието на посланици от 4 континента е задоволително индикативен за смисъла на тематиката за мира. „ Фактът, че през днешния ден Пламена ни показва на практика първото интернационално, международно придвижване за мир от 90-а година насам, е задоволително индикативен. Ние сме подготвени да честваме всевъзможни юбилеи, подминавайки събития, които са оставили трайни, неприятни следи за всички нас “, означи още той и като образец уточни годишнината от Бомбардировките на Югославия от НАТО. „ Ние не трябва да забравяме 10-годишния стопански напън върху Сърбия или Югославия. На нас, на Балканите, на Югоизточна Европа какво ни даде ембаргото върху прилежащата наша страна? Милиардните стопански вреди, които те претърпяха, бомбардировките, унищожили не дребна част от инфраструктурата им, на района тази глоба даде контрабанда – контрабандата на алкохол, цигари, която разреши трафика на опиати. Тоест това беше един извънредно тежък удар върху Европа “, уточни Петков.
Световното Движение за мир сложи началото си преди към месец от Варна. Само за няколко седмици самодейността има своите посланици на 4 континента в над 10 страни, получава поддръжката на общественици, хора от културните среди, представители на дипломатическите задачи у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР