София. Становището на КЗК за ЧЕЗ си прилича с миналогодишното

...
София. Становището на КЗК за ЧЕЗ си прилича с миналогодишното
Коментари Харесай

Любомира Ганчева, АБВ: Становището на КЗК за ЧЕЗ си прилича с миналогодишното по изсмуканите от пръстите доводи и несъстоятелните аргументи

София. Становището на Комисия за защита на конкуренцията за ЧЕЗ си наподобява с миналогодишното по изсмуканите от пръстите доводи и несъстоятелните причини. Това сподели зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева по време на конференция в централата на партията, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Нашите позиции в другите сфери, подсфери на бранш „ Енергетика “ са били поредни, те не се въздействат от времето “, стартира изявлението си Ганчева. Тя обърна внимание на решението на Комисия за защита на конкуренцията по повод придобиването на компанията ЧЕЗ. Любомира Ганчева посочи, че институцията е провела изчерпателен разбор в границите на 10 дни при нужни 4 месеца за тази работа. „ Комисия за защита на конкуренцията в съответния случай не дават позволение за придобиването на компанията, защото може да се направи свръзката сред продажбата на ел. сила и застраховката, която сдружението покупател би могло да направи със свързани компании “, добави още Ганчева. „ За нас буди неразбиране по какъв начин по този начин още веднъж Комисия за защита на конкуренцията не вижда проблем, че това към този момент се случва на енергийната борса “, добави още Ганчева. „ На второ място дали си даваме сметка, че с едно такова решение на държавна институция ние даваме един повече от плашещ сигнал за интернационалните вложители. Когато ти си закупил едно сдружение и се опитваш да го продадеш повече от две години, страната ти пречи, какъв сигнал даваш на вложителя? " Елате инвестирайте в България и това ще ви бъде до живот “, посочи още тя.
Не е изненада за никого, че ЧЕЗ имат намерение да съдят в интернационален арбитраж - България. Питам виновните управляващи: кой служител и кое физическо лице с трите си имена ще понесе отговорност, когато ЧЕЗ осъди България. Кой е този, който ще стане и ще каже: „ Аз съм отговорен “. Тук не става въпрос за дейности или безучастие на двама, трима, петима високоплатени служители, а за цялостната политика и лицето на България “, добави още Ганчева.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР