София. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска

...
София. Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска
Коментари Харесай

Съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за убийството в столичния ж. к. „Люлин“

София. Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 24-годишния Д. Г., притеглен към наказателна отговорност за убийството на 32-годишния И. И., осъществено на 09.01.2022 година в столичния квартал „ Люлин “. Това оповестиха от пресцентъра на СГП .

Досъдебното произвеждане по случая е стартирано на 11 януари 2021 година в изискванията на необходимост и се води в Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В хода на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е решил като задоволителни по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, заради което на 10 януари 2022 година на Д. Г. беше повдигнато обвиняване за закононарушение по член 115 Наказателен кодекс и беше постановено от наблюдаващия прокурор задържане на обвинения за период до 72 часа. СГП му наложи и възбрана за овакантяване на рамките на Република България.

Според събраните досега по делото доказателства Д. Г. еднократно намушкал с нож И. И. и по този начин съзнателно го умъртвил. Непосредствено след осъществяване на закононарушението Д. Г. избягал, като се отдръпнал в неустановена посока. Поради това беше разгласен за общодържавно търсене, след което, на 11 януари 2022 година, се е предал самичък на органите на Министерство на вътрешните работи.

Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение, че Д. Г. е направил закононарушението, за което е упрекнат, и че е налице действителна заплаха както да се укрие, по този начин и да извърши друго закононарушение, в случай че по отношение на него не бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът разиска събраните по делото доказателства, като взе поради предходното наказание на обвинения и високата социална заплаха на действието и дееца.
Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР