София. Софийска вода“ АД, част от Веолия, започва инициатива, която

...
София. Софийска вода“ АД, част от Веолия, започва инициатива, която
Коментари Харесай

„Софийска вода” АД започна инициатива за диалог с гражданите на територията на Столична община, първата среща се проведе в район „Искър”

София. „ Софийска вода “ АД, част от Веолия, стартира самодейност, която цели столичани да споделят мнението си за предоставяните услуги. Първата среща бе с жителите на регион „ Искър “ с поддръжката и семейството на Общината. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението .
„ Цялата ВиК инфраструктура е на Столична община и на софиянци, и всеки жител на столицата може да пристигна да се запознае с нея “, с тези думи Арно Валто, изпълнителен шеф на „ Софийска вода “ АД, предложения жителите от регион „ Искър “ да се срещнат с ВиК оборудванията по време на откритата среща, в която се включиха ръководителят на Постоянната комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори на Столичен общински съвет - госпожа Лорита Радева, омбудсманът на Столична община - Лилия Христова, кметът на регион „ Искър “ - Ивайло Цеков, дружно с поданици на региона.
„ Чрез поредност от разнообразни открити срещи, желаеме да сме покрай хората, да чуем гласа на нашите клиенти и поданици на Столична община и по отношение на техните рекомендации - да продължим да подобряваме нашите услуги “, разяснява Васил Тренев, заместник-изпълнителен шеф на „ Софийска вода “ АД.
За интервала 2011 – 2017, „ Софийска вода “ АД е вложила в регион „ Искър “, към който са „ Дружба ”1, „ Дружба ”2 и Бусманци, 2.4 млн. лв., с които са осъществени 4.7 км водопроводи и 0.5 км канали. В резултат на подобренията във ВиК мрежата, статистиката демонстрира, че недоволствата на жителите на региона фрапантно са намалели. Въпреки това, управлението на сдружението изслуша деликатно жителите на региона и отговори на техните въпроси. Изпълнителният шеф Арно Валто показа, че компанията влага по 40 милиона лв. годишно, макар че цената на услугите в София е четвъртата най-ниска в България. „ Ще продължим да влагаме във ВиК мрежата и да подобряваме услугите си, тъй като държим нашите клиенти да получават в действителност безкомпромисно качество и да са удовлетворени обслужването ни “, безапелационен е изпълнителният шеф на „ Софийска вода “ АД.
Живущи в региона зададоха въпроси по съответни проблеми, свързани с активността на сдружението и услугите му, които получиха отговори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР