София. Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София са полуфиналистите

...
София. Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София са полуфиналистите
Коментари Харесай

Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София са полуфиналистите в кампанията на МРРБ „Моят град е моята крепост“

София. Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София са полуфиналистите в акцията на Министерство на регионалното развитие „ Моят град е моята цитадела “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ В навечерието на днешните награди ние стартирахме акцията „ Моят град е моята цитадела “. Нашата акция е обвързвана с образование на нещо, което може би липсва на нашите деца най-вече – възприятието за родолюбието. Каква по-голяма мотивация е за нас, политиците, от това да работим за хора с дейна гражданска позиция, които освен това са и родолюбци. Нашата задача е да създадем не обособен град, а цялата ни страна най-хубавото място за живеене, от което българските жители да се гордеят. Кампанията е ориентирана към възпитаници от 5 до 7 клас, като възпитава любовта към родния край. Финалът ще бъде през ноември 2018 година в София “, добави министър Нанков.
Кметът на Шумен Любомир Христов съобщи, че тази премия е за всички деца от Шумен и техните преподаватели. „ Благодаря министрите за поддръжката и на шуменци, че си обичаме града “, добави той.
„ Българинът където и тялом да е по света, сърцето му е постоянно вкъщи. Убеден съм, че скоро всички дружно облекчени ще възкликнем с нашите деца и сънародници по целия свят България е моята обич и моята цитадела “, сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Делян Иванов, секретар на Общината Стара Загора, благодари за поставената висока оценка от името на кмета на Общината Живко Тодоров. „ Ние ще продължим да се награждаваме в бъдеще в тази област “, добави той.
Таня Христова, кмет на Габрово, употребява опцията да поздрави Министерство на регионалното развитие за прелестната самодейност. „ Вярвам, че тя ще убеди всички нас, че България е най-хубавото място за живеене. То е най-хубавото поради най-важното – човешкия капитал, вярата в младежите. Вярвам, че със всяка една минала година потвърждаваме, че можем да бъдем по-близо до хората и евентуално малко по-добри “.
Йорданка Фандъкова, кмет на София, разгласи, че това е премия на вярата. „ Последните години броят на хората в София се усилва сензитивно всяка година. Така, че в случай че създадем тази полемика през ноември измежду родителите на тези деца може би доста от тях остават свързани с градовете, от които са пристигнали. Надеждата ни е тук измежду децата, измежду тези, които одобряват София като роден град, които обичат града си и го учат. Заповядайте на финалите, с цел да забележим какво са научили децата “, добави тя.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР