София. Ще внесем промени в Кодекса за социално осигуряване, които

...
София. Ще внесем промени в Кодекса за социално осигуряване, които
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Ще внесем промени в Кодекса за социално осигуряване, които ще подпомогнат родителите на жертвите от военни мисии

София. Ще внесем промени в Кодекса за обществено обезпечаване, които ще подкрепят родителите на жертвите от военни задачи. Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща със фамилиите на починалите военнослужещи в атентата в Кербала, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " Нинова разгласи, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” ще внесе законодателните промени през януари 2018 година „ Утре се навършват 14 години от гибелта на 13 военни в Ирак. Срещнахме се с родители, съпруги, деца на нашите бойци. Имат нашата респект. Тези хора не желаят нищо, с изключение на почитание и респект. Чувстват, че децата им са забравени. Срещнахме се с тях, с цел да им засвидетелстваме едно почитание и че обществото няма да ги не помни ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Тя разгласи, че по време на срещата е поела още няколко уговорката към околните на починалите. „ Ще преиздадем книгата „ Обречени на дълга ”. В нея се разказва биографията на тези момчета и героизмът им ”, разяснява Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия разясни, че хората са изразили предпочитание да бъде направена паметна плоча за починалите в Ирак, която желаят да бъде в столицата. „ Да е на хубаво, централно място. Когато други военни отпътуват на задачи, да минават оттова, да слагат цветя за сътрудниците и тогава да потеглят ”, уточни тя. Нинова се ангажира още Българска социалистическа партия да направи документален филм за починалите български военнослужещи в Ирак и даде обещание, че ще беседва с представителя на партиятам, журналиста Елена Йончева, да го направи.
Корнелия Нинова изясни, че през годините тези хора не са били чути. „ Дадоха ми сериозен набор от молби, тъжби. Писали са до всички инстанции, до момента не се е случвало ”, разясни водачът на Българска социалистическа партия.
" Фокус " напомня: През 2003 година, на 27 декември, в Кербала, Ирак е атакувана с камион-бомба откритата в града първа база на български войски в Ирак – база „ Индия “. След офанзивата умират петима български военнослужещи, а 27 са ранени.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР