София. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността,

...
София. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността,
Коментари Харесай

НИМХ: Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността

София. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов. На места ще превали временен дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, който към обяд ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София 18°-19°.
През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Температурите към среднощ ще са сред 9° и 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места ще превали временен дъжд и ще прегърми. Вятърът ще е сдържан, преди обяд от юг, след обяд - от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 16° и 20°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е сдържан до мощен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 13°-14°, на 2000 метра - към 7°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР