София ще бъде ударена в сръцето - с подготвяно от

...
София ще бъде ударена в сръцето - с подготвяно от
Коментари Харесай

За подготвяно разграбване на правителствена болница алармира Румен Петков

София ще бъде ударена в сръцето - с подготвяно от държавното управление плячкосване на държавна болница (болница " Лозенец " ), сигнализира водачът на АБВ.
Министерският съвет взе решение в края на предходната година за оповестяване на от парцел обществена държавна благосъстоятелност в парцел – частна държавна благосъстоятелност и за преобразуването й в еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала, напомни той. Със същото решение се сътвори опцията лечебните заведения да могат да разпродават активи за покриване на задължения. Резултатите от това, по думите му, " безумно решение на държавното управление, изключително за преобразуването на собствеността в частна държавна ", са два – " възнаграждение на тези, които мачкат хората на митинга " и изкупуване на апетитните парцели на болничното заведение в Южния парк.
" Болницата беше в прерогативите на, само че от 1 септември тази година НСО беше изхвърлена от болница " Лозенец и там беше настанена охранителната компания на властта " ", в случай че не се неистина. По този метод държавното управление се отплаща на тези, които вземат участие доста интензивно в, плашат хората, мачкат хората ", уточни Петков.
За втория предстоящ резултат, водачът на АБВ разясни, че болничното заведение има 168 декара земя, голямата част от които са в Южния парк. С решението си държавното управление основава предпоставки и задължава управлението на болничното заведение да удовлетвори частни ползи за присвояване на тези извънредно апетитни парцели в дихателната система на столицата - в Южния парк, акцентира той.
" Това са най-апетитните места и е опция за обир, който след това да бъде осребрен по най-циничния и безпардонен метод ", разяснява Петков.
Той заяви, че по предварителна информация, в края на 2019 година задълженията на болничното заведение са надхвърляли 100 млн. лв.. " Това е опцията, с която кредиторите на държавна болница да предявят искове и да разграбят 168 декара на едно от най-прекрасните места в София ", уточни той.
Петков сподели, че не е осведомен кои са кредиторите и означи, че по-интересното е кои ще изкупят заемите, тъй като вследствие на изкупуването на заемите, след това ще изкупят Южния парк. " Надали кредиторите ще проявят интерес да развиват бурна строителна активност на територията на Южния парк, несъмнено са хора с различен размах – да вземем за пример които могат да строят жилища с асансьор, който да излиза в хола…-  хора, които знаят какво вършат ", заключи той.
" На това закононарушение би трябвало да се постави край ", безапелационен е Петков и посочи, че от дълго време упорстват, че това държавно управление е изчерпало доверието на обществото, че този парламент няма никакви запаси на доверие, с цел да приема каквито и да е нормативни актове и че би трябвало да бъдат спрени концесии, продажби и приватизационни покупко-продажби, които засягат значими за страната обекти. В резултат, обаче, държавното управление небрежно концесионира летище София и се опита да направи необратими процедурите за концесиониране на 5 пристанища в България, уточни Петков. " Правителството продължава да прави вандалски актове в Девненското езеро, прокопавайки за 350 милиона лв. канала, обслужвайки единствено и само ползите на пристанището на Топлоелектрическа централа Варна и с този акт с държавна болница ще удари София в сърцето ", добави водачът на АБВ.
" Настояваме тези закононарушения да бъдат спрени неотложно ", съобщи той и заяви, че АБВ  ще дават разбора на парламентарно показаните политически сили. " Надяваме се и на парламентарно гледище, само че и доста се надяваме и на друга институционална интервенция ", добави Петков.
Румен Петков разяснява и думите на ръководителя на Европейска комисия, че пари Европейски Съюз ще дава против господство на закона е ефикасна битка с корупцията, което съгласно него пределно ясно значи, че няма да получим пари.
" България няма да получи пари – при шкафче с милион евра вътре и три кюлчета злато и никакво следствие от страна на прокуратурата, при къща в Барселона с неразбираем генезис на капитала и никакво следствие на нашата прокуратура - пари няма да получим. Но за шкафчето на министър-председателя, за шкафчето, което кой знае вследствие на какъв обир е напълнил с този милион евра и с кюлчетата злато, ще плащаме всички ние ", разяснява.
 АБВ желаят оставката на енергийния министър АБВ желаят оставката на енергийния министър
За незабавна оставка на енергийния министър упорстват от АБВ. " Ако желаеме да спасим енергетиката и стопанската система, единственият потребен хо...
Той изрази неразбиране за какво този въпрос не се слага в Народното събрание. " Трябва да си дадем сметка, че с изключение на, че Борисов е отровен и никой не желае не да го пипне, а да го види, явно е, че неговото наличие в кабинета ще смаже България в сердносрочен проект ", добави Петков, уверен, че това би трябвало да се вижда от всички ".
По мотив тегления от държавното управление от 5 милиарда, Петков сподели, че е впечатлен от приповдигнатия звук, с който министър Ананиев го разяснява.
" 5 млрд е в този момент, само че от началото на годината сме на 8 милиарда лв. и е доста тъжно, че нашето държавно управление се хвали с това, че издава облигационен заем, т.е. ние ще плащаме 10 – 30 години, а другите страни в Европейски Съюз получават грантове ", означи зам.-председателят на АБВ. Тя напарви прилика с метода, по който се управляваше рецесията с ковид – всички други държавни управления даваха безплатно пари на своя бизнес, а ние карахме бизнеса да взима заеми. " Прилага се същата политика на ръководство и на държавните средства. Това е порочно ", разяснява тя и предложи: " Ако искаш да се похвалиш с нещо, би трябвало да е достижение, а не заробване на стопанската система още и още и още ".
разкритикува енергийната тактика на държавното управление, която по думите й е " рискова " и е още от същото. " Човекът съм, който очевидно носи висок диоптър очила, само че допускам, че в Министерство на енергетиката са дори по-зле със зрението от мен и те хоризонтът не го виждат. За тях той е нещо неразбираемо, мътно, само че за жалост то ни обрича на по-високи цени на сила ", добави тя и изрично съобщи: " Ние от АБВ ще се противопоставим на всичко това ".
За незабавна оставка на зам.-председателя на Народното събрание упорстват още от АБВ. Петър Бозов, ръководител на АБВ – Младежи, гр. София означи, че невлязлата в действие присъдата над Марешки идва след 6 години точене на делото в съда и изрече опасения, че при обжалване, на апелативно равнище делото може да се протака с години и да изтече отминалостта, а съдът ще е длъжен да постанови по-ниско наказване. " Искаме оставката на Марешки, незабавната оставка на основния прокурор, оставка на държавното управление и незабавна и незабавна правосъдна промяна, която може да се случи без конституционни промени ", добави Бозов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР