София ще бъде домакин на международна конференция за климатичните промени

...
София ще бъде домакин на международна конференция за климатичните промени
Коментари Харесай

Фандъкова: София е лидер по проекти за зелена трансформация в България

София ще бъде хазаин на интернационална конференция за климатичните промени през 2023 година, проведена дружно с мрежата В40. Това се схванаха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Атина Костас Бакоянис, който е ръководител на мрежата за тази година, оповестиха от Столичната община.

Йорданка Фандъкова взе участие в конференция на мрежата на балканските градове, която включва 25 общини от 11 страни. В рамките на конференцията кметът Фандъкова организира среща с кметовете на Атина, Истанбул, Сараево и Подгорица.

София е водач в развиване на енергийни планове за зелена промяна в България и мотор за развиването на стопанската система на страната. Въпреки рецесията през последната година, ускорихме проекти ни, ориентирани към зелена промяна и обезпечаване на възобновими източници на сила, съобщи на форума Йорданка Фандъкова.

Тя означи още, че София продължава да е градът, който притегля вложения, обезпечава непоклатимост и сигурност за бизнеса, а най-бързо разрастващият се бранш в стопанската система на София са осведомителните и информационните технологии. Обединението, разговорът и рационалните устойчиви политики са ключът към обезпечаването на непоклатимост и предвидимост, за нашите градове, сподели кметът на София.

Йорданка Фандъкова уточни, че София има няколко работещи плана в детски градини, общински здравни заведения и приготви други два плана за ВЕИ в зоологическата градина и завода за преправка на боклуци.

Добър образец във връзка с енергийната самостоятелност са и пречиствателната станция за отпадни вода на града, в която произвеждаме сила от утайки, сподели тя. София разполага и с съвременна апаратура за преправка на хранителни боклуци, от които създава сила.

Още през март София ще бъде хазаин на ревю " Грийн енерджи " (Green Energy), във фокуса на което ще е енергийната успеваемост. На ревюто ще се подчертава и върху ръководството на боклуци и преработването, технологиите за рекултивиране на нечисти почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни уреди за здания, слънчевите технологии и съоръжения
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР