София. Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии

...
София. Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии
Коментари Харесай

ЧЕЗ даде 6 стипендии на най-успешните ученици от професионални гимназии в Западна България, конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе за седма поредна година

София. Шестима възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии в Западна България получиха стипендии от ЧЕЗ за образователната 2018-2019 година в седмото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ за възпитаници. Това оповестиха от пресцентъра на „ ЧЕЗ България “ . Състезанието се организира на три стадия, като финалният кръг се състоя на 29 март в ПГМЕТ – Плевен.
На първо място бяха класирани учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен, второ място заеха представителите на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пирдоп, а трето – възпитаниците на Професионалната гимназия по техника и електротехника „ Христо Ботев “ в Монтана.
„ Желая на всички финалисти в състезанието сполучливо бъдеще. Всички вие сте спечелили, единствено тъй като стигнахте до финалния стадий. Запазете жаждата за познание, положителната сила и ентусиазма, които ви доведоха тук. Те ще ви създадат сполучливи експерти в бъдеще “, сподели Евгения Накова, шеф Човешки запаси в „ ЧЕЗ България “ ЕАД.
Всички 12 участници във финалния кръг на състезанието получиха грамоти от Министерството на образованието и науката и документи за присъединяване от „ ЧЕЗ България “ ЕАД. Специални поздравления бяха отправени от Албена Тотева, шеф на РУО-Плевен, проф. Валентин Колев, декан на Електротехническия факултет на Техническия университет, както и от управлението на Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “. Те поканиха спечелилите да аплайват в съответните висши образователни заведения с оценката от изпита в надпреварата.
Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ е част от графика на националните надпревари по специалности през образователната 2018–2019 година на Министерството на образованието и науката. Досега в него са взели участие над 850 ученика от 12 клас на професионалните механически гимназии в Западна България, от които 49 са получили стипендии. Някои от финалистите сега работят в фирмите от Групата ЧЕЗ в България. Повече информация за състезанието, стадиите в него и спечелилите, може да бъде открита на уеб страницата www.stipendiant.com.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР