София се готви за едно от големите спортни събития в

...
София се готви за едно от големите спортни събития в
Коментари Харесай

Илиана Раева даде подробности за Световното по художествена гимнастика

София се готви за едно от огромните спортни събития в света за тази година - Световното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в зала " Арена Армеец " сред 10 и 16 септември 2018 година. За конкуренцията в България ще дойдат впечатляващите 886 души от 54 страни, като 176 ще са гимнастичките в самостоятелното и 215 гимнастички от 36 ансамбъла. Патрон на Световното състезание е министърът на младежта и спорта - Красен Кралев.

" Историята датира от 1969 година, когато Варна за първи път е хазаин на Световно състезание по художествена гимнастика. Второто Варненското издание на международната демонстрация се състои през 1987 година С дългогодишния си опит, насъбран по време на тези две събития и идващите осем поредни влиятелни надпревари от серията за Световна купа на ФИГ, извършени в интервала от 2011 до 2018 година, Българската федерация по художествена гимнастика гордо и сполучливо води акция за завръщане на Световното състезание у нас през 2018 година ", сподели президентът на БФХГ Илиана Раева.

" Днес, 49 години след първата българска премиера и 31 години след второто българско домакинство, Световното състезание по ХГ продължава приключението си вкъщи със своето 36-то издание, което ще се организира в София в границите на седем спортни дни през септември. Златните девойки, нашите родни героини, ще се конкурират с техните директни противници, защитавайки позициите си на международен водач. По време на финалите се чакат над 9000 български и задгранични фенове. Нашата цел е да сътворим събитие, което би трябвало наложително да бъде гледано и на което наложително би трябвало да се участва. То ще бъде прелестна изява в сърцето на нашата страна, както за спорта и нашите сътрудници, по този начин и за града хазаин. Събитието ще бъде идващият извънреден триумф за България и Международната федерация по гимнастика с грандиозно наличие онлайн и посредством телевизионни излъчвания ", добави Раева.

 Пресконференция за идното СП по художествена гимнастика @@@

Мария Петрова ще бъде дипломат на Световното състезание. Нейната кандидатура е била издигната от БФХГ и приема от ФИГ.

" Посланик на Световно състезание се показва в това, да въодушевява в средата, в която работи, а точно международното състезание, като по този метод да предизвиква и популяризира художествената гимнастика по света. За мен е изключителна чест да бъда определена за дипломат на това по този начин чакано Световно състезание в София. Вярвам, че ще успеем да организираме един паметен театър. Желая от все сърце триумф на нашите прелестни и надарени девойки ", сподели Мария Петрова.

Световното състезание ще има собствен амулет - това ще бъде Радина Филипова, която е и " златното момиче " на шампионата.

" Много съм разчувствана от новата ми роля! Полетях когато ми се обади госпожа Раева. Разбирам значимостта да бъда обединителния облик на великите шампионки на България. Но най доста се надявам да донеса шанс на нашите девойки ", съобщи тя.

" Огромният журналистически и публичен интерес дефинират събитието като едно от най-зрелищните за българския спорт за 2018 година Художествената гимнастика, женски спорт номер едно, ще концентрира вниманието, обединявайки прелест, хармония, искра, аудитория и телевизионна публика и ефирен интерес. Убедени сме, че ще оставим света с надълбоко усещане от събитието ", сподели Росина Атанасова, общоприет секретар на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР