София. Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал

...
София. Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал
Коментари Харесай

Само 2% от компаниите в света използват пълния потенциал на информационните технологии

София. Само 2% от фирмите в света употребяват цялостния капацитет на осведомителните технологии. Това стана ясно по време на
втората част на ТОП бизнес събитието „ BUSINESS EXCELLENCE 2022 ”, което се организира в хотел Маринела, оповестиха от сп. „ Business Lady ” . Във втората част на събитието се чуха забавни бизнес обстоятелства и настоящи провокации и мениджърски подходи от редица участници. Панелите, по които приказваха български и международни бизнес специалисти, дадоха отговори на редица въпроси, свързани с Кои човешки качества ще са най-ценни в бъдеще; Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса; Маркетинг, служител на клиента.
Спиридула Дракопулу - Гугъл, Head of Finance & Performance Agencies: „ Само 2% от фирмите употребяват цялостния капацитет на осведомителните технологии и базата данни, с която разполагат. В същото време следим 45% растеж в условието от хората за доставка на същия или на идващия ден на търсените услуги. 61% от маркетолозите срещат усложнения при достъпа и интеграцията на бази данни от предишни години. А 75% от тях считат, че едни от най-големите бариери при потреблението на осведомителните технологии се дължат на ниското просветително равнище и неналичието на съответно образование за работа и разбор на данни. ”
Йордан Славов, Директор Маркетинг, Кока-Кола ХБК България: „ Клиентът има разнообразни измерения. В нашия бизнес те са 4 – купувача, потребителя, търговеца, дистрибутора. Трябва да разбираш потребителя, с цел да можеш да му влияеш. Съществуват 7 трендове за потребителя, които са равнозначни за всички бизнеси. Ако желаете да бъдете сполучливи в маркетингов проект, би трябвало да разбирате най-малко част от тях – технология, здравословен метод на живот, локални артикули, да имаме ужасно прекарване и други. Друго значимо условия е обичайният метод на сегментиране, който към този момент е в историята. Модерната сегментация приказва за племена, би трябвало да напипаме вълната на всяка потребителска група. Как го вършим ние? Хората желаят всичко в този момент, което значи, че би трябвало да сме с тях 24 часа, 7 дни в седмицата. Ние имаме портфолио, което дава отговор на това. Технологията би трябвало да бъде преведена и разбираема за всяка племенна група консуматори. ”
Ивайло Славов, Съд на Европейските общности Bulpros: „ Клюбовите фактори в мениджмънта са: Отношение, Репутация, Лоялност и Надеждност, които не зависят от сферата на бизнес. Ние се съпротивляваме на измененията, хората не сме склонни да се променяме, а ние живеем в епоха на измененията. Културата „ шефът постоянно и прав ” завърши. Затова имаме нужда да се учим, само че ученето и вътрешната промяна е муден развой. Въпросът е по какъв начин да приспособяваме всички сфери на живота към смяната? Също по този начин кои са тези несполучливи неща в мениджмънта в наши дни у нас – това е микромениджмънтът или стремежът към управление на всички хора и процеси в организацията. Следва да разберем верните конкурентни подходи: вложенията в хората, потребителски насочен бизнес метод, адаптиране към мултикултурното общество, игровизацията или използването на игрови детайли и механики в неигрови обстановки. ”
Даниела Бадалута: „ Всеки един чиновник е комерсиална марка, всеки е дипломат на марката. Бъдещето е в бизнес хъбовете. За поколението на Милениума, които са по-независими и предприемчиви, такива бизнес хъбове са по-привлекателни. Предизвикателствата на бъдещето към 2050 година са: увеличението на популацията с 30% или 10 милиарда души; невидимите заплащания – изгубването на актуалните пари; значимостта на висшето обучение ще се промени, поради учащите се машини; 100% застаряващо население и други ”
Лилия Стоянов: Технологиите разрешават да усъвършенстваме 80% от процесите. Не заплашва хората, а фирмите, които са изостанали в софтуерно отношение. Съществува правилник от Европейската комисия, който регламентира връзките сред бизнеса, хората и просветителните институции. Навлизането на изкуствения разсъдък в живота ни няма да спре. Въпросът е да съумеем да приспособяваме човешкия запас към това. Един от методите е да построяваме у децата в ранна детска възраст серия от обществени умения, които дават опция за оправянето с нерутинни задания. Голяма част от специалностите ще изчезнат в идващите години и десетилетия. Тези от тях, които ще запазят своето място са най-вече в хранителната промишленост, само че отново подлежат на нововъведения, нововъведения и осъвременяване.
Георги Александров, Country Managing Director at Oracle Bulgaria: „ Контекстът, в който се употребява технологията, е ключът към триумфа. Не бива да се избира първо технологията, защото не се знае дали е подобаващата. Облакът не е панацея, само че в случай че ти не можеш да отидеш при него, той ще пристигна при теб. Първият проблем беше: облак или не. А в този момент въпросът е кой облак. Ние като стопанска система би трябвало да предлагаме лични разработки и по този начин ще запазим работните места тук, а не да разчитаме, че сме евтина работна ръка и по тази причина има претовареност. Освен да образоваме младите, би трябвало да покажем и вероятност на бизнеса. Изкуственият разсъдък като технология не е монопол на огромните, а може да се употребява и от по-малки компании. ”
Христо Христов, Президент на IAB България, основен изпълнителен шеф на Netinfo: „ Коя е високо софтуерната цел на България – няма такава, страната няма централна цифрова тактика. Бизнесите, които не възприемат цифровата промяна, ще правят отстъпка пазарните си дялове на тези, които са по-бързи и по-иновативни. 90% от уеб страницата на Амазон се написа от машини, а какво виждаме дефинира изкуственият разсъдък и приготвя нов криейтив за нови постери. Технологиите са в голява помощ при разказването на истории, към този момент има виртуална действителност и можем да отидем в Танзания, в случай че желаеме. ”
Анастас Шопов, Управляващ шеф, ERP.BG, Дигитална промяна мисионер: „ Българските ИТ компании би трябвало да работим дружно, с цел да реализираме висок софтуерен триумф. Според мен е добре да притеглим фондове, които да изнесат на световно равнище нашите ИТ хрумвания. Това, което тормози клиентите е сигурността на данните. И от ден на ден компании осъзнават, че на облака информацията е по-сигурна и предпазена, по-евтино е и има по-голяма изгода за бизнеса. ”
Тази вечер, в 20.00 часа за пета поредна година ще се проведат годишните награди „ КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА ”, отличаващи най-хубавите компании в другите промишлености, давайки публичност на достиженията им и фокусирайки публичното внимание върху новаторските и сполучливи модели на ръководство. Наградите се връчват за заслуги, свързани с развиване на човешкия капитал; непрестанно повишение на качеството на предлагания продукт/услуга; успеваемост и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; самостоятелен потребителски подход; сполучлив бизнес модел; ноу-хау; положително пазарно позициониране; стабилно развитие; корпоративна обществена отговорност; положителен публичен имидж и други. Сред категориите тази година са УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ, СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА, МЕДИИ, ИНДУСТРИЯ, БАНКОВ СЕКТОР, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ИНВЕСТИЦИИ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ, ФАРМАЦИЯ, РЕКЛАМА и други.
Партньори на тазгодишното издание са: радио Витоша, радио Фокус, осведомителна организация Фокус, осведомителна организация Кросс, QuigleyMedia, интернет порталите Vesti.bg, Sinoptijk.bg, Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, J Point, както и Българска асоциация за ръководство на хора (БАУХ) и „ Стопански факултет ” към СУ „ Св. Климент Охридски ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР