София. Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и

...
София. Разплащателните агенции имат изключително важна роля при оценката и
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: Разплащателните агенции трябва да бъдат нащрек по отношение на ефективността на разходите

София. Разплащателните организации имат извънредно значима роля при оценката и предефинирането на Общата селкостопанска политика (ОСП), тъй като ежедневното ръководство на инструментите на ОСП е в техни ръце. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на конференцията на шефовете на разплащателните организации, която се организира под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите .
„ Експертите от разплащателните организации са хората, които най-добре схващат и осъзнават мащабите на разноските и административната тежест, която се генерира при използването на ОСП. Те би трябвало да бъдат нащрек във връзка с успеваемостта на разноските “, акцентира Порожанов.
„ За да обезпечим вярното разходване на средствата от Европа е наложително да подсигуряваме както правата на нашите бенефициери, по този начин и да изградим системите за надзор, без които разплащателните организации не могат да действат. Промяната и модернизацията на административните процеси следва да бъде обсъждана в учредителен, законодателен и софтуерен аспект “, съобщи от своя страна Живко Живков, изпълнителен шеф на Държавен фонд „ Земеделие “, българската Разплащателна организация, която е и хазаин на конференцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР