София. Продължава почистването на падналите есенни листа в София, като

...
София. Продължава почистването на падналите есенни листа в София, като
Коментари Харесай

Механизирано и ръчно метене на листа се извършва във всички райони на София

София. Продължава почистването на падналите есенни листа в София, като екипите, ангажирани с дейностите правят метене на тротоари, улици и булеварди във всички региони на града. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Дейностите са предоставени по график и се извършват превантивно за обезпечаване на чистотата на пътните платна и дъждоприемните шахти. Ежедневно почистването на шумата се прави механизирано с мотометачки и ръчно и предпочитано работата стартира от улици и булеварди, по които се движи публичния превоз, след 9.00 часа се навлиза в по-малките квартални улици. Дейностите се управляват от екипи на Столичен инспекторат.
Събраната шума се транспортира до инсталацията за зелени боклуци в " Ханбогров ", където се преработва в компост, предопределен за обогатяване на паркове и градини.
Във връзка с прогнозата за превалявания и жълт код за София регионите администрации обезпечават дежурни. Пет екипа на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " правят обходи и реагират на сигнали.
Столична община извършва и " Програма за планово разчистване на речните корита ". Към момента са почистени 114 бр. сектори от речни корита, дерета и отводнителни канали с обща дължина над 66 км. Почистени са речни корита на територията на съвсем всички районни администрации, в това число " Възраждане ", " Оборище ", " Красно село ", " Изгрев ", " Нови Искър ", " Кремиковци ", " Панчарево ", " Банкя ", " Връбница ", " Лозенец ". Успоредно с това са почистени и 5 км от река Искър - от Летище София - до Чепинско шосе.
До края на месец ноември, следва почистването на още 40 бр. сектори с обща дължина 29 км. Осигурява се проводимостта на реките. Предстои да се работи главно в региони " Витоша ", " Триадица ", " Овча купел ", " Подуяне " и " Студентски ".
Осигурява се и проводимостта на 500 метровите сектори след язовирните стени на язовирите общинска благосъстоятелност. Създадена е организация за следене на водното равнище и следеното изпускане на водни размери.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР