***София.Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев и министърът

...
***София.Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев и министърът
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната

***
София.
Президентът и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев и министърът на защитата ще участват на панихида във връзка Архангелова (мъжка) задушница пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

***
София.
От 14.00 часа министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие във военния обред в памет на починалите герои от Първи и Шести софийски пехотен полк на Първа Софийска желязна дивизия, който ще се състои пред реставрираната скулптурна фигура на лъва от Мемориала на починалите бойци от двата полка в градината пред Националния замък на културата.

***
София.
От 09.00 часа в столичната митрополитска катедрала " Св. вмца Неделя " ще бъде отслужена заупокойната света Литургия във връзка Архенгелова задушница. След това ще бъде отслужен общ помен.

***
София.
От 10.15 часа в София Тех Парк, конгрес „ Джон Атанасов ", ще бъде намерено тазгодишното издание на OpenFest - годишния фестивал на свободната просвета, свободния програмен продукт и свободното шерване на познания.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „ Хилтън " ще бъде намерено ревюто „ Средно обучение в чужбина ".

***
София.
От 11.00 часа стартира поредицата от почитател обиколки в постройката на Народния спектакъл „ Иван Вазов ", с които театърът ще се включи в самодейността „ Нощта на театрите ".

***
София.
От 11.00 часа от Ректората на СУ „ Св. Климент Охридски " ще тръгне пешеходна обиколка „ Наследството на Кирил Шиваров в архитектурата на Стара София ". Участниците в нея ще могат да се срещнат с художественото завещание на колоса в българското пластично и монументално изкуство - скулптора Кирил Шиваров, изработил статуите на братя Евлоги и Христо Георгиеви пред Софийски университет, лъвската фигура на паметника на връх Шипка, украсата на Българска народна банка, Съдебната палата, Столична библиотека и други

***
София.
От 11.00 часа в постройката на търговски център Park Center Бобо и Робо ще опишат своите „ Без!-Опасни асансьорни приказки " за дребни и огромни. Събитието е част от план „ Вертикално знание " на фондация „ Асансьорна сигурност ".

***
София.
От 13.00 часа в Софийската опера и балет ще се организира събитието „ Зад завесата на операта и балета ", отдадено на „ Нощ на театрите " - 2017 година

***
София.
От 17.00 часа в Софийска градска художествена изложба ще се организира първата лекция от есенната сесия „ Въведение в актуалното изкуство " с присъединяване на световноизвестния куратор от Tate Modern, Лондон - Изабела Мейдмънт.

***
Асеновград.
От 11.30 часа пред паметника на починалите във войните 1912-1913 година в региона на военно формирование 24 490 ще бъде отслужена панихидата във връзка Архангелова задушница.

***
Благоевград.
Драматичен спектакъл „ Н. Вапцаров " ще се включи в тазгодишното издание на „ Нощ на театрите ". Първата режисура „ Красавицата и звяра " от Димитър Жеков е с начален час 11.00 ч., а последната - „ Тук,... на края на света " на гостуващото съдружие „ Гестус " стартира в 21.00 часа.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала „ Скаптопара " публично ще бъде открит шампионат по канадска битка „ Благоевград Оупън " 2017.

***
Бургас.
От 10.00 часа на площада пред Дома на покойника в Гробищния парк ще стартира общоградско поклонение във връзка Архангелова задушница. В 10.30 ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на умрелите, а по-късно по самодейност на Община Бургас ще бъдат поднесени цветя на гробовете на поетесата Петя Дубарова, създателят на Химна на Независимостта Георги Шагунов и благодетеля на Бургас Александър Георгиев - Коджакафалията.

***
Бургас.
От 11.30 часа пред паметника на починалите от 24-ти Черноморски пехотен полк пред военния клуб в града ще бъде отслужена ще бъде отслужена панихида във връзка Архангелова задушница. Ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поднесени венци и цветя. В ритуала ще взе участие почетен часовой от представителни елементи в бургаския район.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Национална Художествена Галерия „ Петко Задгорски " ще се състои концерт от поредицата „ Концерти на възглавници ".

***
Варна.
От 10.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център- Варна ще се състои тържествената промоция на Випуск 2017 на Факултета по публично опазване на здравето към Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов " - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа в региона на Старите гробища пред паметника на починалите офицери, подофицери и бойци във войните 1912-1918 година ще бъде отслужена панихида във връзка Архангелова задушница. Военнослужещи от Военноморските сили и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров " ще поднесат венци и цветя в памет на починалите. В ритуала ще вземат участие Представителният духов оркестър на Военноморски сили и почетен часовой от състава на висшето морско учебно заведение.

***
Варна.
От 12.00 часа в Аулата на Военномедицинска академия ще се организира курс за първа помощ, в който ще се включат представители на най-голямата мотоорганизация в България „ Sofia Riders ".

***
Варна.
От 17.30 часа велоклуб „ УСТРЕМ " стартира гратис образование за гидове и създаване на различен туристически артикул.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в гробищния парк ще бъде отслужена панихида във връзка Архангелова задушница.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „ Искра " ще бъде показан кукленият театър на спектакъл „ Весел " - „ Храбрият оловен боец ".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в читалище „ Искра " ще бъде показан спектакълът „ Не се предавай! " - едно от обичаните заглавия в репертоара на Театър „ ВЕСЕЛ ". Събитието е част от самодейността „ Нощ на театрите ".

***
Плевен.
От 11.00 часа пред паметника на починалите от Четвърти пехотен полк в Сръбско-българската война 1885 година ще бъде отслужена заупокойна молитва във връзка Арахангелова задушница.

***
Плевен.
От 13.00 часа в зала „ Гена Димитрова " Жени ГЕРБ-Плевен провеждат кръгла маса на тематика „ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - провокации и отговорности ".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Централния гробищен парк пред паметника на опълченците ще бъде отслужена панихида във връзка Архангелова задушница.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция - Пловдив ще се състои конференция на евродепутата от ДСБ Светослав Малинов на тематика „ 30 години от стартирането на най-успешната европейска стратегия " Еразъм + ".

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 09.30 ч. на спортната площадка в селото ще се организира футболен шампионат като част от събитията, отдадени на празника на селото - Архангелоден. В салона на читалището ще бъде подредена галерия на тематика „ Гавраилово " - моето родно село ".

***
Сливен.
От 18.00 часа стартира представлението, с което Държавен куклен театър-Сливен ще се включи в тазгодишното издание на Нощ на театрите - мюзикъла за деца „ За принцесата, която... ".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в къщата музей „ Гео Милев " в границите на 36-ия Национален юношески конкурс за лирика „ Веселин Ханчев " ще се организира поетическа работилница за участниците в състезанието.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперния спектакъл ще се състои юбилеен концерт във връзка 80 години от рождението на композитора Кирил Тодоров.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния спектакъл ще стартира спектакълът „ Без докачение, апелирам " по разкази на Чудомир с който театърът ще се включи в самодейността Европейска нощ на театрите.

***
Хасково.
От 11.00 часа, в хотел " Божур " в Минерални бани, област Хасково, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще организира лекция по тематиката „ Политика на действителните решения. Държавническо мислене вместо компроматна война ".

***
Търговище.
От 11.30 часа пред Паметника на починалите за Родината воини от Търговище и околията ще бъде отдадена респект към воините във връзка Архангелова задушница.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР