За приемането на документа гласуваха 493 от 522 депутати, други

...
За приемането на документа гласуваха 493 от 522 депутати, други
Коментари Харесай

Европейският парламент прие резолюция с искане за освобождаване р...

За приемането на документа гласоподаваха 493 от 522 депутати, други 11 бяха срещу, а 18 се въздържаха. Резолюцията приканва за „ неотложно и абсолютно освобождение на всички политически пандизчии “ в Русия и погашение на компенсации за тях.

Сред тях, с изключение на Крумашева, са политиците Владимир Кара-Мурза и Иля Яшин, правозащитникът Олег Орлов, общинският народен представител Алексей Горинов, художникът Саша Скочиленко, деятелят Дмитрий Иванов, някогашният йеромонах Йоан Курмояров, активистката Виктория Петрова, юрист Дмитрий Талантов, историк Юрий Дмитриев, поддръжници на Навални Лилия Чанишева и Ксения Фадеева, публицисти Евън Гершкович, Мария Пономаренко и Иван Сафронов.

„ Най-голямото ми предпочитание е да се измъкна отсам жив и здрав. Изминаха шест месеца от ареста на журналистката Алса Курмашева в Русия
Освен това Европейският парламент осъжда нарушаванията на последните президентски избори в Русия и провеждането им в окупираните територии на Украйна. Резолюцията приканва европейските страни и цялата интернационална общественост да не признават резултатите от тези избори.

Европейските депутати показаха поддръжката си за руснаците, които „ стачкуват против режима на Путин и се стремят да трансфорат страната си в народна власт “. Освен всичко друго, документът приканва за продължение на поддръжката за съветските самостоятелни медии и правозащитници, както и за филантропични визи и друга поддръжка за руснаците, които се опълчват на Путин.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР