Надявам се никога повече да не честваме като днешния 6

...
Надявам се никога повече да не честваме като днешния 6
Коментари Харесай

Иван Милов: Надявам се никога повече да не честваме 6 май като днешния

Надявам се в никакъв случай повече да не честваме като днешния 6 май. Колегите от гвардейската част демонстрираха трите типа въоръжени сили и единствено това.

Това съобщи Иван Милов от Легия " Г. С. Раковски " в изявление пред в Деня на храбростта.

" С сътрудници през днешния ден се чувствахме минорно, през днешния ден от Граф Игнатиево минаха, демонстрираха три самолета, които подсетиха на столичани, че към момента има Българската войска и на минимума на своите благоприятни условия извършва своите задания " , разяснява Милов.

" Преди 20 години стартира този развой на преструктуриране и реформиране на Българската войска, което беше равно на заличаване на Българската войска. Резултатът е това, което ние неведнъж сме предупреждавали, че реперите, тогава заложени - с неглижирането на армията, със заплащането, със обществените придобивки, ще доведат до пренебрежение към хората, които би трябвало да пазят ползите на България и българските жители ", изрази мнението си Иван Милов.

Според него " курсът може би е верен, само че е доста просрочен. Имахме някакви равнища до 2007 година, само че бяха бързо унищожени ".

" НАТО е стъпка, която ни подкрепя, само че главната задача на Българската войска е да пази българския суверенитет. А знаете, че в едно общество армията създава нещо, което никой не вижда и не може да пипне – националната сигурност ", разяснява някогашният ръководител на офицерската легия " Раковски ".

Той предложи " сега да се вземат доста решителни ограничения за превъоръжаване и финансово обосноваване на персоналния състав ".

" За да се изясни на младежите, че бъдещето в тази страна е в техните лични ръце и то минава през системата на Националната сигурност и в частност през Българската войска ", съобщи Иван Милов.

И предвижда:

" Ще останем една дребна, добре екипирана войска от застаряващи, които ще извършват някакви функционалности, по-скоро да изнасят добре паради и промяна на караули. Заплащането е единствено една от дребните брънки, нужна да се извърши, с цел да се увеличи общото позитивно отношение към Българската войска ".

Офицерът от Българската войска се надява, че млади момчета ще съумеят да схванат философията на това да бъдеш военнослужещ, а не да бягат под паника и да считат, че различен би трябвало да се грижи за сигурността на страната ".

Милов изясни, че недокомплектът в армията ни не е 5000, а е 5000 с два огромни плюса, само че никой не желае да се изправи и да каже какви са сериозните проблеми.

" За страдание Българската войска стартира да изостава технологически още при 10 години. Експертите подчертаваха като нужда перспективни оръжия, само че главнокомандващите не желаеха да се занимават, тъй като беше обвързвано с доста работа и щеше да се наруши спокойствието на полковници и генерали. Подходът би трябвало да е върху това, в случай че желаеме да подхождат въоръжените ни сили на местоположението ни, би трябвало да мотивираме и разбираем на младежите за какво да се образоват и да влизат в състава на въоръжените сили. Защото всеки младеж би трябвало да може да хване автомата, само че не като гега ", разяснява Иван Милов.

И напомни, че като дребни са играели на бойци:

" А в този момент играят на денсинг старс, мастършефове, ергени, само че никой не се сеща, че с цел да ги има тези неща, има едни хора, които 7/24, без значение на Великден, Коледа, Нова година са на работа и създават това, от което всички ние сега се възползваме ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР