София. През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито.

...
София. През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре на места в Централна и Източна България ще има валежи, предимно от сняг, в Горнотракийската низина - от дъжд

София. През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно и прохладно. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, в източните региони ще е от север-североизток. През деня тук-там в Централна и Източна България ще има превалявания, най-вече от сняг, в Горнотракийската равнина - от дъжд, само че до вечерта и там ще премине в сняг. Преобладаващите минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 1° и 6°.
Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече облачно и прохладно. Ще духа мощен вятър от северната четвърт. На доста места ще има превалявания от сняг, по-значителни в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.

В събота от север ще нахлува леден въздух. Ще има забележителна облачност, в Западна и Централна България ще превалява сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 0° и 5°. В неделя облачността времнно ще се раздра и ще е съвсем без превалявания. Минималните температури ще се намалят с 4-5 градуса, а дневните ще останат без основна смяна. В понеделник ще се усили вятърът от северозапад и температурите ще покачат, повече утринните. Ще има забележителна облачност, на обособени места, основно в Северна България и планинските региони, ще има и слаби превалявания, най-вече от сняг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР