София. През нощта ще е ясно, утре отново слънчево и

...
София. През нощта ще е ясно, утре отново слънчево и
Коментари Харесай

НИМХ: Утре отново ще е слънчево и горещо с максимални температури между 34° и 39

София. През нощта ще е ясно, на следващия ден още веднъж слънчево и горещо. В следобедните часове, над планините и в североизточните региони ще се развива купеста облачност, само че валежи са малко евентуални. Максимални температури сред 34° и 39°, в София – към 34°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова.
Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца - едва ще се намали.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е към 2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа слаб, по високите елементи до сдържан север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 19°.
И в петък ще бъде най-вече слънчево, след обяд - горещо. Максималните температури ще са сред 34° и 39°. Главно над североизточните региони ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще се ориентира от изток, слаб до сдържан. В събота в Централна и Източна България ще се задържи слънчево и горещо. В западните региони в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и по здрач и през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. Вятърът ще е от изток-североизток. В неделя в западната половина от страната ще се задържи със забележителна облачност и превалявания, а на изток ще има повече слънце. Там в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, краткотрайно ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималните ще са от 21-23° в западните региони до 33-34° - в източните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР