София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтан

София. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Белгия Н.Пр. Франсоа Бонтан. Двамата разискаха Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ .
В рамките на срещата Франсоа Бонтан акцентира, че в качеството си на дипломат е извънредно задоволен от триумфа на председателството, тъй като то е засилило наличието на България на интернационалната сцена.
Цветан Цветанов осведоми белгийския дипломат за триумфа на парламентарното измерение на европредседателството с приемането на Процедурните правила за парламентарен надзор върху работата на Европол от страна на националните парламенти и Европейския парламент. „ На срещата в София на 18 и 19 март, вследствие на взаимните старания с ръководителя на Комисията ЛИБЕ Клод Мораес, бе реализиран цялостен консенсус на фона на деветте национални парламенти с запаси от октомври 2017 година “, изясни Цветан Цветанов, който е и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.
Цветанов срещна дипломат Бонтан и с политическата обстановка в страната и главните акценти от парламентарния дневен ред. В тази връзка белгийският дипломат загатна, че сега приготвя визитата на делегация от белгийския парламент за присъединяване в 59-тото Пленарно съвещание на конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите в Европейски Съюз (LIX Пленарен КОСАК). То ще се състои в София на 17-19 юни и ще бъде управлявано от ръководителя на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин.
Цветан Цветанов осведоми Франсоа Бонтан, че това е заключителното събитие от парламентарното измерение на Българското председателство, като единствено преди два дни на Председателски съвет в Народното събрание Кристиан Вигенин и зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев са отправили покана към министър-председателя Бойко Борисов да взе участие във форума като основен представител на тематика “Постиженията на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ”. „ Премиерът одобри поканата, като с неговото присъединяване и с това на министър Павлова ще се покаже, че изпълнителната и законодателна власт на България работят взаимно и в синхрон с Европейския парламент, Европейската комисия и националните парламенти на страните-членки в Европейски Съюз “, уточни Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР