София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата Малкият

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата Малкият
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата Малкият човек в Голямата война в Националния военноисторически музей

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата " Малкият човек в Голямата война " в Националния военноисторически музей дружно с министъра на защитата Красимир Каракачанов. Експозицията е част от Националния проект за отбелязване на 100 години от Първата международна война и присъединяване на България в нея. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
" Тази вечер виждаме войната от другата страна – не героичната, а тъжната ", означи ръководителят на Народното събрание на откриването. " Тези надълбоко разтърсващи фрагменти би трябвало да се помнят, да описваме на нашите деца за тази част от нашето минало и за елементарните хора ", добави Цвета Караянчева. Тя прикани да помним тези българи, тръгнали на война, оставили фамилиите си и децата си и за една вечер станали бойци, с цел да пазят и сплотяват родината си. " Нека помним, че те са се били дружно за България и че огромните каузи се вършат от дребните и елементарни хора ", акцентира още ръководителят на Народното събрание.
" Затова и ние през днешния ден – като политици, би трябвало да бъдем обединени – по този начин, както написа на постройката на Народното събрание – „ Съединението прави силата “, означи Цвета Караянчева.
Изложбата наблюдава огромната война през очите на дребния човек – боецът, изпратен по бойните полета, брачната половинка, останала сама в битката за оцеляване, децата, изгубили детството си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР