София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази благодарност на

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази благодарност на
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева изрази благодарност на полския президент Анджей Дуда за подкрепата на Полша за присъединяването на България към Шенген

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази признателност на полския президент Анджей Дуда за поддръжката на Полша за присъединението на България към Шенген. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . " Благодарни сме за поддръжката и практическата помощ на Полша за напъните ни за преодоляване на миграционния напън по външната граница на Европейски Съюз с Турция, посредством присъединяване в взаимните интервенции на Фронтекс ", съобщи Цвета Караянчева на среща с президента на Полша. Гостът е на посещаване в България по покана на президента Румен Радев.
Ролята на парламентарното съдействие, градивното взаимоотношение сред представителите на двете страни и сходните позиции на България и Полша по редица въпроси от европейския и интернационалния дневен ред бяха съществени тематики на срещата в Народното събрание.
" Парламентарните контакти са значим детайл за развиването на двустранните връзки ", акцентира ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя означи, че парламентаристите от групите за другарство сред двете страни са извънредно дейни и ангажирани да работят за задълбочаване на съдействието сред България и Полша. " Като близки нации ние имаме и сходни проблеми ", уточни Цвета Караянчева. По думите ѝ това е причина за още по-тясно и резултатно взаимоотношение, което може да способства за по-добро схващане на националните позиции и отбрана на сходни ползи на двете страни.
" Парламентарното съдействие е доста значимо и може да благоприятства развиването на връзките сред нашите две страни ", акцентира полският президент. " Брекзит, планът за многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз, миграцията и въпросите, свързани с бъдещето на Европейски Съюз, са настоящи тематики, по които България и Полша имат сходни позиции ", означи той.
На срещата беше посочено, че България и Полша споделят сходни отзиви за ролята на Кохезионната политика и Общата селскостопанска политика, които са потвърдили своята добавена стойност и са от основно значение за целия Европейски Съюз като значим инструмент за напредък, конкурентоспособност и основаване на работни места. Обща цел на двете страни е запазването на най-малко досегашното им равнище на финансиране, като покажем единение и изпратим мощен сигнал за значимостта от запазването на обичайните политики на Европейски Съюз в политическия фокус на идната многогодишна финансова рамка.
Анджей Дуда уточни, че България е все по-ценена като туристическа дестинация от полските жители и през последните години има нарастване на полските туристи. " България предлага доста положителни условия за туризъм и задачата ни е да стане целогодишна туристическа дестинация ", акцентира Цвета Караянчева. Тя уточни, че измежду сферите, в които двустранните връзки могат да бъдат развивани, са културата и образованието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР