София. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров проведе

...
София. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров проведе
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров проведе работна среща със Съюза на собствениците – Слънчев бряг

София. Председателят на Комисията по туризъм доктор Илин Димитров организира работна среща със Съюза на притежателите – Слънчев бряг, на която бяха разисквани настоящи въпроси, свързани със бранша и с курорта. Това оповестиха от Комисията по туризъм към Народното събрание. В срещата взеха присъединяване ръководителят на Управителния съвет на съюза Пламен Копчев, Елена Иванова - заместник-председател и Георги Николов – член на УС на СССлБ.

Основен акцент беше подложен върху идната работа по новия закон за туризма и нуждата от незабавни промени в някои посоки.

Друга значима тематика бе организацията и визията на к. к. „ Слънчев бряг “, както и нуждата от промени в Наредбата за националните курорти.

Във връзка с появили се клюки, Илин Димитров изрично опроверга изказванията, че ще има бариери на входа на курорта. „ Няма проекти да се слагат бариери и е значимо тези клюки да се разсеят “, увери той представителите на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

По време на срещата беше дискутиран и фактът, че висшите учебни заведения в област Бургас одобряват извънредно непълен брой бъдещи експерти по туризъм - едвам 63-ма, при съществуването на леглова база от над 400 хиляди единствено за Слънчев бряг, която се чака те да ръководят.

Председателят доктор Илин Димитров акцентира значимостта на фрагментите в туризма и посочи, че е извънредно време да бъдат направени промени по отношение на условията за шефове на 4 и 5-звездни хотели. На срещата бе дискутирано по какъв начин подготвените експерти да станат част от работните екипи на хотелите и от бранша, без да се къса връзката с тях.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР