София прайд нахока депутатите заради употребата на хомофобски и дискриминиращ

...
София прайд нахока депутатите заради употребата на хомофобски и дискриминиращ
Коментари Харесай

София прайд нахока депутатите за меките китки“

София прайд нахока депутатите поради използването на хомофобски и дискриминиращ език в Народното събрание, а мотивът е прибързано завършилото съвещание тази заран, на което националният представител от групата на ПП-ДБ Явор Божанков съобщи, че „ хората на Костадинов са последна популистка проруска партия, която желае да ни закара на избори “ и „ отровен боклук в политически смисъл “... „ Възраждане “ приказват за меки китки, само че и двамата с Цончо (Ганев, бел. ред.) и господин Костадинов най-вече ни съмняват в това отношение “... 

Ние, от организационния комитет на София прайд, изрично осъждаме зачестилата приложимост на хомофобски и дискриминиращ език от депутати в Народното събрание, който понижава доверието в политическата система и подкопава основите на демократичното общество. Такъв език се основава на нездравословни стандарти и предубеждения и подхранва нетърпимостта и дискриминирането по отношение на ЛГБТ хората в България.

Използването на сходна тирада е освен нездравословно, само че и разграничително за обществото като цяло.

Изказвания от трибуната на Народното събрание и оттатък нея, които експлоатират хомофобията за делегитимиране на политически съперници, в това число с унижаващи изрази като „ меки китки “, подценяват човешкото достолепие. Те нямат място в обществения спор, без значение от разликите в политическите възгледи. Призоваваме политическите представители и публичните персони да заобикалят потреблението на тирада, съдържаща отрицателни конотации и стандарти във връзка с ЛГБТ хората изобщо, както и към политическите си съперници за тяхното уязвяване.

Единствено посредством основаването на общество, което цени многообразието и почита правата на всички негови членове, можем да реализираме прогрес и богатство за всички ни. София прайд ще продължи да се бори за зачитането правата на ЛГБТ хората, както и за премахването на всички форми на дискриминация и непоносимост в обществото.
Призоваваме всички институции, политически водачи и публични фигури да се ангажират с смяна на реториката и построяването на общество, което слага на напред във времето равнопоставеността, достолепието и уважението към всички, без оглед на полова ориентировка, джендър еднаквост или полови характерности, пишат още уредниците на София прайд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР