София. Правителството прие промени в Наредбата за условията и реда

...
София. Правителството прие промени в Наредбата за условията и реда
Коментари Харесай

Изменя се Наредбата за оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони

София. Правителството одобри промени в Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка за съвместимостта на проекти, стратегии, планове и капиталови оферти с предмета и задачите на запазване на предпазените зони (Наредбата за ОС). Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Промените са свързани с осъществяване на ограничения от нормативен темперамент по показани съображения от Европейската комисия по процедура за нарушаване № 2008/4461 по разказа на Европейската комисия, обвързвана с практиката на Република България за разрешаване на стопански действия в места от Натура 2000, която не е в сходство със отговорностите по член 6, параграф 3 по отношение на член 7 от Директива 92/43/ЕИО по отношение на опазването на естествените местообитания и на дивата флора и фауна (Директивата за местообитанията).

С признатите промени на Наредбата за Оценка за съвместимост се усъвършенства нормативната уредба с оглед възстановяване използването на условията на член 6, алинея 3 от Директивата за местообитанията, като са усъвършенствани основните превантивни принадлежности, свързани с оценката на въздействията от реализацията на проекти, стратегии, планове и капиталови оферти върху предмета и задачите на запазване на предпазените зони от мрежата „ Натура 2000 “, с което се подсигурява, че плануваните в наредбата процедури извършват цялостния си капацитет и дават най-хубавите екологични резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР