София. Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието

...
София. Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието
Коментари Харесай

Правителството одобри позицията на България за заседанието на Европейския съвет

София. Правителството утвърди позицията на България за присъединяване в съвещанието на Европейския съвет, което ще се организира на 16 декември 2021 година в Брюксел. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Държавните и държавни ръководители ще обсъдят тематиките COVID-19, ръководство на рецесии и резистентност, цени на силата, сигурност и защита, външни аспекти на миграцията, външни връзки.

Лидерите ще създадат обзор на епидемиологичната конюнктура, като ще извърнат особено внимание на разпространяването на новия вид на вируса - „ Омикрон “, процеса на имунизиране, валидността на цифровия COVID-19 документ, интернационалното съдействие за противопоставяне на пандемията и шерването на ваксини с трети страни. България регистрира нуждата от продължение координацията на равнище Европейски Съюз. Подходът и отсега нататък следва да бъде учреден на баланс сред решенията, одобрявани на европейско и национално ниво, съгласно компетентността, с задоволително еластичност за страните членки по отношение на използването на национални ограничения.

Във връзка с цените на силата ще бъдат регистрирани постигнатите резултати след извършените полемики на Европейския съвет през октомври 2021 година и ще бъдат разисквани последващите дейности. Българската страна продължава да следи с очебийно внимание развиването на обстановката и прави оценка напъните на равнище Европейски Съюз за справяне с неустойчивостта на цените на силата. Считаме, че решаването на този въпрос в Европа, изисква спор и координирани дейности на ниво Европейски Съюз. Необходимо е ясно обмисляне и осъществяване на климатичните упоритости, с оглед опазване на доверието в зеления преход и конкурентоспособността на европейската стопанска система. България ще продължава да упорства за включването на нуклеарната сила и природния газ в обсега на допълващия делегиран акт по таксономията.

По тематиката за външните аспекти на миграцията България показва поддръжка за следвания досега метод за работа с предпочитани трети страни в региона на миграцията. Подкрепяме изчерпателен и уравновесен географски метод към финансирането на миграцията, който да обгръща всички миграционни направления. В частта външни връзки главен фокус ще бъде подложен върху Беларус и Украйна. Лидерите ще обсъдят и подготовката на Срещата на върха EC-Африкански съюз (17-18 февруари 2022 г.).

След съвещанието на Европейския съвет ще се организира Среща на върха на страните от Еврозоната в приобщаващ формат. Лидерите ще създадат обзор на икономическата обстановка и вероятностите за стопански напредък в Европейски Съюз и ще обсъдят настоящото положение на работа по създаване на Банковия съюз и Съюза на финансовите пазари.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР