София. Правителството дължи отговори - БСП сме готови по всяко

...
София. Правителството дължи отговори - БСП сме готови по всяко
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов, БСП: Правителството дължи отговори - БСП сме готови по всяко време да участваме в извънредно заседание на парламента за решаване на проблемите с ваксините

София. Правителството дължи отговори - Българска социалистическа партия сме подготвени когато и да е да участваме в изключително съвещание на Народното събрание за решение на проблемите с имунизациите. Това сподели претендентът за депутат на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в 1-ви Многомандатен изборен регион - Благоевград проф. Георги Михайлов по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Причината да се забележим през днешния ден в този противен ден за цялата нация е, че българското държавно управление дължи отговор на своята нация за това, че с дейностите си за жалост слага на карта здравето, спокойствието и бъдещето на българските жители и със своите разнопосочни послания срутва доверието на всеки български жител в неговия максимален сътрудник - страната. Във връзка с това освен Българска социалистическа партия, а всички граждни имат правото да получат отговор на следните, къси, само че доста значими четири въпроса ", сподели проф. Михайлов.

Той означи, че дни наред целият Европейски съвет напълно намерено и доброжелателно се занимава със странични реакции на една ваксина. Кандидатът за народен представител попита за какво през днешния ден по обяд министър-председателят е трябвало да спре имунизацията. " След като сутринта публични представители на Оперативния щаб не можеха да дадат никакъв логичен отговор нито за проблемите, нито за полемиките, които се движат към нея. Всичко пристигна пред очите на цялата нация, ненадейно в 12 часа. На второ място, шумно рекламираната имунизационна платформа, която беше въведена в България по репортажи от българските национални малките екрани изпраща български жители на несъществуващи имунизационни пунктове ", съобщи още проф. Миахйлов.

Според него на третия въпрос, на който би трябвало да отговори държавното управление е за какво има разлика в пъти сред едни и други ваксини. По думите му други страна имат в пъти повече имунизирани, тъй като са провели вярно обмисляне на типовете и количествата ваксини.

" Защо при тези колктивни компликации с доставката на ваксини българското държавно управление отхвърли да се обърне към други производители на ваксини, с цел да реши проблемите на своята нация? ", попита още проф. Георги Михайлов. Той попита за какво се трансферират на РЗИ-ата правата в една дребна страна да вземат решение районно проблемите.

" Всички пояснения не са съществени, не са професионални. Много са още въпросите, само че няма отговори. Искаме публични отговори и повтаряме - не ги желаеме ние, желае ги българската нация ", акцентира още той.

" Българска социалистическа партия е подготвена, постоянно когато и да е на деня и нощта да взе участие в изключително съвещание на Народното събрание за решение на проблемите с доставката на имунизациите, както и на всички други проблеми. Това е от компетенцията на всички политически сили и е вменено на Министерски съвет, а той се разтоварва от това ", сподели още проф. Михайлов.

Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 5-ти Многомандатен изборен регион - Видин Филип Попов посочи, че българското държавно управление си играе на съветска рулетка със здравето и живота на хората. " Както ръководят здравната рецесия, по този начин ръководят и страната - безредно, непоследователно и без грижа на хората ", акцентира той.

Деница КИТАНОВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР