София. По повод наближаващите коледно-новогодишни празници Федерацията на женските клубове

...
София. По повод наближаващите коледно-новогодишни празници Федерацията на женските клубове
Коментари Харесай

AБВ – Жени с благотворителна изложба на сурвакници по повод наближаващите коледно-новогодишни празници

София. По мотив наближаващите коледно-новогодишни празници Федерацията на женските клубове на Политическа партия АБВ провежда галерия на обичайни сурвакници от разнообразни краища на България, оповестиха от пресцентъра на партията . Експонатите са изложени в една от залите на Руския културно-информационен център на ул. „ Шипка “ 34 в столицата. Те са подредени и направени от дамите от регионалните организации на партията в Русе, Перник, Стара Загора, София и Бургас. Пъстри, обилни и с доста знаци и характерни истински орнаменти, сурвакниците показват колорита и културното разнообразие при правенето на този вид ритуални предмети, присъщи за другите райони на България.
Всеки, който желае да усети от тази неповторима празнична атмосфера, може да посети изложбата до 23 декември.
„ Сурвакниците са направени с доста усет и майсторство. Те показват желанието ни да покажем многообразието и благосъстоянието на традициите в районите. Общото за всички е дряновият клон и пожеланието за здраве, с което дребните сурвакат. Това е и нашето благопожелание - да има здраве и благодат, разсъдък и мир в домовете и сърцата на всички “, съобщи пред гостите на събитието ръководителят на женската организация на АБВ Невена Стоянова.
На формалното разкриване на експозицията участваха и ръководителят на АБВ Константин Проданов, членът на ИБ на политическата мощ Румен Петков, ръководителят на Софийската градска организация на партията Емил Кало, водачът на АБВ – Младежи Любомира Ганчева, лидерът на младежката конструкция на Алтернатива за българско възобновление в столицата Пламена Пламенова, голям брой членове и симпатизанти на партията.
След приключването на изложбата експонатите ще бъдат подарени на децата, участващи в коледните концерти на Руския културно-информационен център.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР