София. По-ниските цени на дървата ще позволят на хората да

...
София. По-ниските цени на дървата ще позволят на хората да
Коментари Харесай

Министър Иванов: По-ниските цени на дървата ще позволят на хората да се отопляват на цени, които могат да си позволят

София. „ По-ниските цени на дървата ще разрешат на хората да се отопляват на цени, които могат да си разрешат. Това е сериозна обществена мярка. Отворихме 17 склада, в които ще се продава дървесина на хората, като общо те ще станат 56. Цените, на които ще се продават ще са тези, на които се добива. Това ще се прави по описи на нуждаещите се и имаме вяра, че кметовете ще ни спомагат с това “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов в BTV. По думите му предстоят диалози с представителите на Националното съдружие на общините в Република България, с цел да се създаде механизъм за съдействие, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието .

Министър Иванов изясни, че следва държавните стопанства да закупят нужната техника, като разноските ще са за тяхна сметка и ще се следи прецизно да не се усилват. Аграрният министър осведоми, че управлението на Министерството на земеделието към този момент е почнало визити в разкритите хранилища за дърва за огрев и, че следва и той да направи такава инспекция. „ Тази мярка е значима, тъй като ще подкрепи подготовката и за идващия отоплителен сезон “, добави земеделският министър.

Относно напрежението, поради високите цени на тока доктор Иванов акцентира, че държавното управление подхваща дейности, с цел да се възстановява ситуацията и да се намерят механизми за отплата. „ В тази тежка обстановка, в случай че страната не застане зад жителите си те не могат да преодолеят тези тежки дни. Ние сме създали всичко належащо, с цел да подкрепим стопаните. Бих желал да благодаря на сътрудниците, че тази година в бюджета се отпусна толкоз огромна помощ за производителите “, съобщи министър Иванов. Той изясни, че 150 млн. лева повече са отпуснати тази година за бранш земеделие. По думите му с това страната демонстрира, че застава зад българските аграрни производители.

Министър Иванов посочи, че са направени предварителни планове за подпомагането по де минимис и се обмисля периодите за банкет да бъдат понижени, с цел да може оптимално бързо средствата да стигнат до фермерите. Той акцентира, че това се отнася и за оранжерийните производители, като напомни, че за тях са планувани спомагателни 3,5 млн. лева, както и, че се възнамерява в допълнение подкрепяне през коронавирус ограниченията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР