София. Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото,

...
София. Отстраняваме една несправедливост, която е била допусната в миналото,
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Отстраняваме една несправедливост като връщаме на УМБАЛСМ „Пирогов“ имоти, с които да може да бъде завършена модернизацията на лечебното заведение

София. Отстраняваме една неправда, която е била позволена в предишното, ощетила е болница „ Пирогов “ и до през днешния ден предизвиква усложнения на пациентите от лечебното заведение. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното изключително държавно съвещание, оповестиха от държавната осведомителна работа . Премиерът посочи решението на кабинета от сряда, според което беше изменен статутът на парцели от обществена в частна държавна благосъстоятелност и бяха импортирани като непарична вноска в капитала на „ УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ЕАД.

Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов подсети, че през 1997 година при обособяването на „ Пирогов “ като комерсиално сдружение част от парцелите, прилежащи към болничното заведение не са ѝ били трансферирани. „ Това беше проблем от самото начало. Благодаря за целесъобразното и заслужено решение “, съобщи проф. Балтов.

Директорът на „ Пирогов “ посочи, че парцелите ще бъдат употребявани за дотъкмяване на модернизацията на лечебното заведение. „ Може да бъде направено по-мащабно систематизиране на площта за още по-добрата организация на медицинските грижи “, добави още проф. Балтов.

Ще има опция също болничното заведение да построи външна спешна противопожарна стълба и оборудване за налична среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР