София отново под обсада за следващите два дни. От тази

...
София отново под обсада за следващите два дни. От тази
Коментари Харесай

700 бизнесмени от Китай пристигат у нас за икономически форум с европейски лидери

София още веднъж под блокада за идващите два дни. От довечера у нас идват водачите от Централна и Източна Европа за среща с впечатляваща по брой делегация от Китай.

Мерките за сигурност към този момент са в действие в избрани региони на столицата.Триъгълникът на властта е една от зоните с ограничавания за прекъсване и паркиране в столицата до събота в това число.

Другите зони са към „ Александър Невски” и най-много в региона на НДК.

Причината е форумът 16 +1, в който страните от Централна и Източна Европа разискват стопански и инфраструктурни планове с Китай. У нас към този момент кацна китайският министър председател Къцян, който е съпровождан от 700 предприемачи за стопански конгрес.

Хиляди са чиновниците от НСО, Министерство на вътрешните работи и Военна полиция, ангажирани с защитата на тридневната самодейност. 24 са общо делегациите, които ще бъдат превозени. Част от лимузините бяха взети чартърен за европредседателството.

„ В обезпечаването на това мероприятие ще вземат участие над 60 автомобила на НСО и те ще обезпечават тяхната сигурност. Мащабът на срещата е сравним със срещата Европа – Западни Балкани и същата е ангажираността на службите.

Всичко е проведено да няма тапи не се чака нещо изключително. Не би трябвало да е затруднено напредването на столичаните, всичко е проведено оптимално малко и да не се пречи”, изясни полк. Злати Райков.

Форумът 16 +1, инициран от Китай, е проекция на пътя на коприната. От китайското посолство споделиха за нас, че с България ще бъдат договаряни планове в селското стопанство и строителството, само че надали на тази среща ще има изясненост за бъдеща китайска инвестиция в АЕЦ „ Белене”.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР