София. От Централна жп гара за Банкя потегли атракционният влак,

...
София. От Централна жп гара за Банкя потегли атракционният влак,
Коментари Харесай

София: От Централна жп гара за Банкя потегли атракционният влак, с който БДЖ подарява безплатно пътуване на деца в неравностойно положение

София. От Централна жп гара за Банкя потегли атракционният трен, с който БДЖ подарява гратис пътешестване на деца в неравностойно състояние във връзка 1 3ни - Международния ден на детето, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
Събитието се провежда за 6-та поредна година. Локомотивът, който тегли вагонната комбинация с децата, е създаден през 1935 година от Швейцарско сдружение за сграда на локомотиви и машини " Винтертуръ " и е възобновен през 1988 година в локомотивно хранилище " В. Марков " в чест на 100-годишнината от основаването на жп " Тракция " и хранилище София. През 1989 година локомотивът е теглил комбинация на " Ориент експрес ", когато той минава през България. 15 от децата са от Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в кв. " Овча купел ", други 4 са от ЦНСТ ДМУ Христо Ботев, гр. София.
Събитието е подкрепено и от Община Банкя. От БДЖ са подготвили дарове (книжки, шапки, тефтери) и обяд за децата. Когато дойдат в Банкя, за децата е проведено зрелище на аниматор пред общината, който ще се погрижи за тяхното развлечение по време на престоя им там. Влакът ще се потегли назад към София в 13.45 часа и ще дойде в София в 14.15. През утрешния ден от БДЖ са проведени други два любителски курса за жители и деца по същия маршрут (София-Банкя-София), билетите за които към този момент са разпродадени.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР